Šahovskom klubu "Mostar" prijeti deložacija

S
Sarajevo-x.com
17.12.2011. u 22:32
0
5
Šahovskom klubu "Mostar" prijeti deložacija
0
Šahovskom klubu "Mostar" prijeti deložacija
Šahovski klub "Mostar" u jubilarnoj 60-togodišnjoj historiji postojanja prolazi kroz najteže iskušenje. Klub koji je kao premijerligaš postigao najveći uspjeh na ponos Grada Mostara i cijele BiH, klub koji se nalazi među 10 najboljih u državi, i najozbiljni je kandidat za prestižno priznanje Sportskog saveza Grada Mostara za najbolju mušku seniorsku ekipu Mostara za 2011. godinu mjesto čestitke za svoja postignuća od Univerziteta "Džemal Bijedić" dobio je zahtjev za urgentnu delažaciju.
Ogorčeni smo na ponašanje vladajućih struktura Mostara koji ne čine ništa u iznalaženju adekvatnih prostorija za svakodnevne aktivnosti kluba, kažu u ovom klubu.

"Šahovskom klubu 'Mostar' je onemogućen povratak na prijeratnu adresu u ulici Huse Maslića, te je 1996. godine uz saglasnost tadašnjih vlasti nastavio svoje aktivnosti na sadašnjoj adresi. Svojim brojnim članstvom je obnovio potpuno devastiran prostor, u koji su uložena i znatna materijalna srestva. Svakako posebne zasluge za odličnu organizaciju kluba pripadaju Omeru Faladžiću, mr. Milanu Jovičiću, Ibrahimu Bubalo, Miralem Gluhoviću i drugi koji su dali nemjerljiv doprinos. Za svaku je pohvalu predsjednik Sportskog saveza grada Mostara gospodin Hasan Šišić koji svojim nesebičnim zalaganjem pokušava riješiti status prostorija ŠK 'Mostar'.

Univerzitet Džemal Bijedić, koji takođe oskudijeva sa adekvatnim prostorom, uz podršku gradskih vlasti urgentno želi dislocirati nas na nepoznatu adresu bez ikakve nadoknade. Sramota! Po našem saznanju na stotine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Mostara se ne koristi, ili su ustupljeni pojedincima i raznim novoformiranim udruženjima bez ikakve nadoknade", saopćeno je iz ovog kluba.

Šahisti Mostara su jedinstveni i odlučni da ne dozvole gašenje kluba te se nadaju da će se naći razumno rješenje, kako ne bi svoja prava ostvarivali sudskim putem ili nekim radikalnim protestima i prozivkama poimenice, za svoj nerad načelnike brojnih gradskih službi, putem brojnih medija upoznati širu javnost, navode u klubu.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: