sport
0

Sadiković, Samardžić i Zadro najveći bh. aduti na evropskom juniorskom džudo prvenstvu

FENA
Evropsko džudo prvenstvo u juniorskoj konkurenciji do 21 godine bit će održano u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch u Sarajevu od 20. do 22. septembra.

Džudo savez Bosne i Hercegovine, koji je do sada organizirao četiri evropska prvenstva, očekuje dolazak oko 400 mladih boraca iz 44 evropske države, a Bosnu i Hercegovinu predstavljat će državni prvaci i najbolji bh. takmičari u juniorskoj, ali i kadetskoj konkurenciji.

Selektor džudo reprezentacije Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da se najviše očekuje od kadetskog viceprvaka svijeta Haruna Sadikovića, te evropskih viceprvaka u kadetskoj konkurenciji Petra Zadre i Aleksandre Samardžić.

"Vjerujem da reprezentacija BiH na prvenstvu Evrope u Sarajevu može ostvariti dobre rezultate, a oči su uperene u naše kadete koji su u jednoj takmičarskoj godini osvojili dva evropska i svjetsko odličje. To je nešto što se ne može zanemariti, pa od njih očekujemo i najviše", izjavio je Crnogorac.

Dodao je da Džudo savez BiH nije poznat samo po rezultatima, već i po odličnoj tehničkoj organizaciji takmičenja.

"Zbog toga s lakoćom dolazimo do domaćinstva velikih priredbi, a u bliskoj budućnosti želimo dobiti organizaciju svjetskog prvenstva", zaključio je Crnogorac.