promo
86

Sada je definitivno: Messi, Ronaldo i Neymar konačno zajedno na Areni Sport

Arena Sport u novu sportsku sezonu ulazi nikada jača, što se najviše ogleda u novim sadržajima koje će gledaoci moći pratiti na Arena Sport kanalima kod najvećih operatera u Bosni i Hercegovini.

Jedino mjesto, odnosno televizija u regionu na kojoj možete gledati tri najveće zvijezde svjetskog fudbala, Kristijana Ronalda, Lionela Mesija i Nejmara je Arena Sport. Postoji li bolji pokazatelj da najbolji klupski fudbal stanuje na Areni?

Najnovije pojačanje

Ljubitelji fudbala navikli su da italijanski i francuski šampionat već deceniju prate na Arena sport kanalima. Tako će biti i u narednom periodu. Da uživanje bude potpuno, od ove sezone tu je i španska Primera. Liga u koju je pehar namijenjen šampionu Starog kontinenta otišao čak 18 puta, i u kojoj nastupa veliki broj igrača sa Balkana, novi je član elitnog društva sportskog sadržaja koji se emituje na Arena Sportu.

Čuveni "El Clasico", po mnogima najveći derbi na svijetu, zatim dueli madridskih rivala, mečevi Barselone i Aletika, sve to će kroz ekskluzivne prenose gledaoci moći pratiti samo na Arena Sport kanalima.

Također, prvi puta u historiji zajednički nastup ljutih rivala Messia i Neymara u ekipi PSG u borbi protiv ostatka svijeta gledaoci će moći pratiti na kanalima Arena Sport.

Kada je riječ o regionalnim ligama, Arena Sport će i dalje nastaviti gledaocima donositi najbolje utakmice iz m:tel PLBiH, Superlige Srbije i HNLa, a cijela priča će biti upotpunjena utakmicama koje se tokom radne sedmice igraju u okviru Lige šampiona, Europe I novog takmičenja - Lige Konferencija.

Nadležni ponosni

Svoje utiske povodom dodatnog jačanja fudbalske ponude na programima Arene Sport iznio je i generalni direktor, Nebojša Žugić.

"Uspjeli smo nešto što do sada niko nije. Mesi, Ronaldo i Nejmar dio su jednog tima, Areninog "Tima snova". Njega, što se fudbala tiče, čine Primera, Serija A, Liga 1, sve regionalne fudbalske lige i neizostavna Liga šampiona, sa Ligom Europe i novim takmičenjem - Ligom Konferencija. Izuzetno sam srećan što ćemo našim vjernim gledaocima priuštiti magiju najvećih fudbalskih čarobnjaka na našim kanalima. Pozivam sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu da odigraju pametno i sebe nagrade pretplatom kod svojih operatera", poručio je generalni direktor Arenine medijske kuće.

Kvalitetnim sadržajem Arena Sport izrasta u regionalnog lidera kada su sportski prenosi u pitanju. Dokaz za to je kupovina prava na englesku Premier Ligu, koja će se od slijedeće sezone pridružiti "trolistu" najvećih liga Europe u programima Arena Sporta.

Značajno su unaprijeđeni i produkcijski i svi drugi standardi ove televizije, koja ni po čemu ne zaostaje za vodećim evropskim i svjetskim emiterima u oblasti sporta.

Arena pokreće nove kanale - Premijer liga je šlag na torti

Dolazak Premijer lige na kanale Arene sport izazvao je tektonske potrese kod ljubitelja fudbala u Regiji. To je bila I biće tema dana u medijima u proteklom I narednom periodu. Sada je generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić otkrio da će se Arena Sport širiti, odnosno da će otvoriti još tri do pet novih kanala.

"Mnogo je to sadržaja, to je više od 100 uživo prenosa svakog vikenda. Mi ćemo definitivno morati da pokrenemo još tri do pet Arena sport kanala. Vodili smo računa o tome i kada smo kupovali sve ove sadržaje. Naš cilj jeste da rastemo, a sa tih tri do pet kanala mislim da gledaoci neće moći da razmišljaju uopšte za koji kanal da se opredele", rekao je Žugić.

Dolazak najboljeg fudbala Engleske je prema njegovim riječima "šlag na tortu".

"Mi smo se stvarno potrudili da obezbijedimo najbolja moguća prava gledaocima. To je dio naše strategije, najavili smo još prije tri godine da ćemo gledaocima obezbijediti najbolje na svijetu. Premijer liga je šlag na torti koju smo pripremali obezbijeđujući prava za ostale lige. A to i nekako ide uz Arenu, gdje su Liga šampiona i ostala UEFA takmičenja. Od sljedeće godine mislim da neće biti ljubitelja fudbala koji će biti biti imun na Arenu."