Ispali sa EP
33

Rukometaši Srbije nakon fijaska: Sramotna partija, za ovakve utakmice trebaju mu*a

N. K.
Vladimir Cupara (Foto: Screenshot)
Vladimir Cupara (Foto: Screenshot)
Rukometaši Srbije završili su svoje učestvovanje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nakon što su sinoć izgubili od selekcije Crne Gore u okviru trećeg kola rezultatom 30:29.
Crna Gora je tako zauzela treće mjesto u grupi iza Mađarske i Islanda, dok je Srbija posljednja pa su se igrači teško mirili s porazom.

"Sramota je šta smo pokazali i način na koji smo igrali. Nismo trošili energiju i radili smo puno grešaka. Moramo napredovati da ne radimo iste greške sljedeći put. Mislim da nismo izgubili samo danas. Protiv Islanda i Mađarske smo morali bolje igrati, možemo puno bolje. Na nivou smo najboljih, ali nažalost danas nismo ništa pokazali", rekao je pivot Dragan Pešmalbek.

S druge strane, golman Vladimir Cupara bio je puno direktniji u svojoj izjavi.

"Nema se šta reći. Idemo kući, neka svako pogleda sebe u ogledalo i to je to. Ova utakmica se ne igra na taktiku, nego jednostavno na muda! To danas nismo imali i nismo to imali u sedam ili osam utakmica u posljednje tri godine. Nismo dali ono što smo trebali. Polazim prvo od sebe jer prvi ja nisam dao ni na ovom turniru ni na prošlim turnirima ono što se od nas očekuje. Razočaran sam, ovo je tako bolan poraz, ali nas vraća tamo gdje očito jesmo. Ne smijemo lagati sami sebe. Ružno je reći, ali to je istina", zaključio je Cupara.