Challenge kup
2

Zvekić: Zalaganjem na terenu možemo PAOK-u pokvariti planove

FENA
Ekipa Jedinstva (Foto: Fena)
Ekipa Jedinstva (Foto: Fena)
Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa danas u Solunu igraju prvu utakmicu 3. kola Challenge kupa protiv PAOK-a

Jutros su trebale imati drugi, relaksirajući trening, ali su odustale zbog toga što je dvorana prilično udaljena od hotela u kojem su smještene. Već u 15:00 sati po našem vremenu igraju utakmicu, prvu u EHF kupovima poslije 2009. godine.

"Umjesto treninga igračice su krenule u laganu šetnju, mada se vrijeme pokvarilo. Pada kiša i puše vjetar. Već u 12,30 sati imamo zakazan ručak, a odmah zatim polazimo u sportsku dvoranu. Nama se još niko iz domaćeg kluba nije javio, a osoba koja je zadužena da bude naš domaćin je, kako smo čuli, iz šahovskog kluba koji je, kao i rukometni, član velike PAOK-ove sportske porodice", izjavio je za Fenu sportski direktor Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović.

U taboru Tuzlanki vlada dobro raspoloženje. Svima je jasno da je PAOK favorit, jer je ovaj grčki klub od 2011. godine stalni učesnik EHF kupova. U sastavu imaju tri Makedonke - Marija Nikolić, Simona Stojkovska i golmanica Mateja Serafimovska, zatim, Rumunku Elenu Ciobanu koja je, iako u 35. godini, udarna snaga PAOK-a, te Dankinju srpskog porijekla Nedu Jurišić.

Imaju i Tuzlanke svoje adute, a najveći je svakako Admira Zvekić, prvi strijelac ekipe koja se potpuno oporavila od povrede.

"Iako smo prevalile dug put, nije bilo toliko naporno, sve je prošlo kako treba. Mali umor se osjeti, ali u ekipi vlada odlična atmosfera. Sinoć smo imali trening. Upoznale smo dvoranu, dodatno smo se pripremile. Vjerujem da ćemo utakmicu dočekati u dobrom raspoloženju, a zalaganjem na terenu možemo pokvariti planove protivničkoj ekipi", izjavila je Zvekić za Fenu.

Utakmica PAOK - Jedinstvo AtlasRelax igra se danas od 15:00 sati. Uzvratni susret je 19. novembra u tuzlanskom Mejdanu.