Trener Jedinstva
4

Cipurković: PAOK je kompletnija ekipa, ali ih u revanšu možemo pobijediti

FENA
Rukometašice Jedinstva (Foto: Fena)
Rukometašice Jedinstva (Foto: Fena)
Rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa odigrale su jučer u Solunu "prvo poluvrijeme" susreta 3. kola Challenge kupa u kojem su poražene od PAOK-a rezultatom 24:17 (11:8).

Ako se posmatraju oba poluvremena, u prvom su Tuzlanke bile ravnopravne domaćim igračicama, ali ako se gleda drugo, s dosta grešaka, lošim napadom, kontrama bačenim "u bunar" i promašenim zicerima, onda su Grkinje u velikoj prednosti.

Dosta je onih koji misle da se čuda događaju i da se PAOK-u, može uzvratiti istom mjerom.

"Nismo uspjeli materijalizirati našu dobru igru u odbrani, koja je bila odlična. Spriječili smo njihovu kontru, ali nažalost jako puno grešaka u napadu i strah od postignutog gola je napravio razliku na našu štetu. Kada na to dodamo i nekoliko sudijskih grešaka, kad god bismo se rezultatski približili, onda je ishod takav kakav jeste. I dalje sam mišljenja da je PAOK komletnija ekipa od nas, ali se nadam da ih u revanšu možemo pobijediti ukoliko popravimo igru u napadu", u izjavi za Fenu rekao je trener Jedinstva Damir Cipurković.

Sportski direktor i, ujedno, Cipurkovićev asistent, Elmir Grabčanović, smatra da je poraz posljedica činjenice da su tuzlanske igračice ušle u utakmicu s previše straha i respekta prema protivniku.

"Osjetilo se neiskustvo evropskih nastupa. Naši bekovi su podbacili. Suđenje je bilo pravo domaćinsko. Mislim da smo, realno gledajući, trebali izgubiti do četiri gola razlike", kaže Grabčanović.

Međutim, po njegovim riječima treba se boriti u revanšu da se zabilježi bilo kakva pobjeda.

"I trijumf s bilo kakvom razlikom uspjeh je za ženski rukomet u BiH. Naravno, u sportu je 7 golova dostižno i ako nam se ukaže prilika iskoristit ćemo je. Moje je mišljenje da su nas igračice PAOK-a potcijenile, pa su u početku i one dosta griješile. Nama je veoma nedostajala Adrijana Damjanović i nadam se da će se do revanša priključiti priključiti ekipi. Sve je moguće i ako napunimo Mejdan Grkinje će biti pod velikim pritiskom", zaključio je Grabčanović u izjavi za Fenu.

Tuzlanske rukometašice jutros su iz Soluna krenule na dugi put do Tuzle.

Uzvratna utakmica Jedinstvo AtlasRelax - PAOK igra se 19. novembra u velikoj dvorani Mejdana od 19:30 sati.