"Opleo" po sudijama
14

Vori: Nijemci su organizovali Svjetsko prvenstvo da se oni mogu igrati

Klix.ba
Igor Vori (Foto: AFP)
Igor Vori (Foto: AFP)
Sportski direktor hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori potpuno je izgubio živce zbog sudija koji su dijelili pravdu u sinoćnjem dramatičnom porazu njegove selekciju od Njemačke rezultatom 22:21.

"Svaka čast momcima. Nakon pražnjenja dan prije odigrati ovakav meč svih 60 minuta, to je nešto nevjerovatno. Oni su za mene pobjednici. Ovo na kraju je samo odraz toga šta se događa u rukometu. Nevažno da li je riječ nama, Francuzima ili nekom drugom. Ovo je nevjerovatno. Ovo je loša reklama za rukomet, za sport. Ovo što su oni radili posljednjih 10 minuta. Ma, sve je jasno svima koji razumiju rukomet. Oni koji ne razumiju, imat će svoju priču. Igrali su protiv nas devet na sedam. Ako su oni organizovali prvenstvo da bi se oni igrali, mogli su nam to reći prije početka. Loša reklama za sport", rekao je Vori nakon utakmice u kojoj je Hrvatska ostala bez polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva.

Podsjetimo, posljednjih deset minuta utakmice obilježilo je nekoliko sudijskih odluka koje su žestoko razljutile hrvatske igrače i navijače.

Najspornije je bilo probijanje Igora Karačića koje je dosuđeno minut prije kraja kada je Hrvatska lovila gol zaostatka.