Rukomet
0

Vlado Šola o grupi u kojoj su Hrvatska i BiH: Teren će pokazati istinu

Piše: E. S. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Bivši hrvatski rukometni golman Vladimir Šola je stigao u Katar, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u rukometu, a reprezentacija BiH danas igra svoju prvu utakmicu protiv selekcije Irana. Šola je prokomentarisao grupu u kojoj su naša i reprezentacija Hrvatske.

Na pitanje koliko može BiH u Kataru, Šola je kazao da je to vrlo teško reći i da nije ni realno prognozirati da li će to biti četvrtina ili osmina finala ili nešto treće.

"Ja bih bio veoma zadovoljan da BiH nastavi odlaziti na velika svjetska takmičenja, to bi bio strašno veliki pomak i motivacija više da Rukometni savez BiH radi bolje i više", izjavio je Vlado Šola.

Smatra i da su ekipe u grupi u kojoj su se našle reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske dosta izjednačene. Smatra da ipak Hrvatska iskače kvalitetom, ali i da su ostale reprezentacije na sličnom nivou.

"Svaka ima svojih problema, svojih pluseva, ali realno gledajući nije neka velika razlika. Možda Tunis i Makedonija imaju malo više iksustva na velikim takmičenjima. Austrija i BiH su na nekom istom nivou što se tiče odlazaka na takmičenja, ali teren je taj koji pokazuje istinu. U onom trenutku kada sudija da znak za početak utakmice i kada se utakmica završi onda će sve biti jasnije", zaključio je Vlado Šola.

Podsjećamo da je Svjetsko prvenstvo u rukometu sinoć svečano otvoreno u dvorani Lusail u Dohi, a među 24 najbolje svjetske reprezentacije prvi put se našla i Bosna i Hercegovina koja će svoj debitantski nastup započeti danas utakmicom protiv Irana. Sretno našim momcima.