Učestvuje osam klubova
0

Vlade Divac otvorio turnir "Doboj 2011"

SRNA
Vlade Divac
Vlade Divac
Proslavljeni košarkaški as Vlade Divac otvorio je u utorak 43. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2011".

Tokom ceremonije otvaranja, govorio je i predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić, koji je istakao da je turnir u Doboju repsektabilno takmičenje.

"Igračima želim fer plej igru. Nadam se da ćemo se u sreći i zdravlju i naredne godine svi naći u Doboju i da će turnir biti još bolje organizovan", rekao je Džombić. 

Nakon svečanog otvaranja u takmičarskom dijelu prve će od 18.00 časova nastupiti ekipe "Barselone" iz Španije i domaća "Sloge", uz direktan prenos Radio-televizije Republike Srpske (RTRS). 

Na turniru učestvuju i klubovi "Šanberi" iz Francuske, "Metalurg" iz Makedonije, "Gumersbah" iz Njemačke, "PIK Segedin" iz Mađarske, "AEK" iz Grčke i ekipa "Tatrana" iz Slovačke. 

Prateći sadržaji turnira biće izvlačenje redoslijeda odigravanja mečeva između premijerligaša BiH za rukometnu sezonu 2011/2012. godine i seminar za rukometne trenere. 

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. nije održavan, da bi 2009. godine bio održan 41. put. 
Na ovom turniru, prema tradiciji, učestvuje osam ekipa. 

Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir, koji će trajati do 20. avgusta, uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.