|

Vitez domaćin rukometnoj reprezentaciji BiH

Vitez domaćin rukometnoj reprezentaciji BiH
168
F
FENA
9.12.2013. u 20:05
10
komentara
168

dijeljenja
Vitez domaćin rukometnoj reprezentaciji BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometna reprezentacija BiH posljednja dva susreta u okviru kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2015. godine odigrat će u Vitezu.
Predstavnici Rukometnog saveza BiH i službeno su parafirali sporazum s predstavnicima Općine Vitez, kojim su definirane međusobne obaveze u organizaciji rukometnih susreta reprezentacije BiH s timovima Latvije i Estonije. Predstavnici reprezentacije BiH izrazili su veliko zadovoljstvo uvjetima viđenim u Vitezu, kako u samoj sportskoj dvorani, tako i smještajnim kapacitetima koji u potpunosti odgovaraju zahtjevima reprezentacije.

Inicijativa za odigravanje ovih susreta u Vitezu krenula je od predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Nevenka Hercega, a čelnici bh. rukometne krovne kuće posebno su zahvalili načelniku općine Vitez, kao i članovima uprave Rukometnog kluba Vitez, koji su se aktivno uključili u operativni dio priprema u vezi s boravkom reprezentacije u Vitezu.

"Vitez je atraktivna sportska destinacija, a tradicija rukometa u ovom gradu je garancija da će susretima koji su vrlo važni za reprezentaciju BiH prisustvovati veliki broj navijača", istaknuli su čelni ljudi bh. rukometa, boraveći u Vitezu.

Posebno je istaknuta činjenica kako je veoma značajan podatak da se dobivanjem certifikata od strane EHF – a Gradska sportska dvorana u Vitezu priključila malom broju dvorana u Bosni i Hercegovini koje ispunjavaju uvjete za održavanje međunarodnih rukometnih utakmica, što će imati veliki značaj u svim budućim projekcijama razvitka rukometnog sporta u BiH.

Legendarni golman bh. reprezentacije Enid Tahirović, koji je također boravio u Vitezu, pozvao je sve ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu i daju potporu reprezentativcima BiH u osvajanju novih bodova u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Susret između BiH i Latvije bit će odigran 2. januara 2014. godine s početkom u 17 sati, a već 8. januara u isto vrijeme, naši će rukometaši odmjeriti snage sa Estonijom.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...