Liga prvaka
0

Večeras spektakularni meč Bosne i Ciudad Reala

Sarajevo-x.com
Foto: A. Berbić/Arhiv
Foto: A. Berbić/Arhiv
Rukometni klub Bosna BH Gas večeras u 19. sati u dvorani "Mirza Delibašić" Centra Skenderija ugostit će španski Ciudad Real u okviru petog kola Lige prvaka za rukometaše.

Najbolja svjetska ekipa, koja u svojim vitrinama već ima tri trofeja Lige prvaka, u Sarajevo dolazi kao apsolutni favorit, međutim "Studenti" sa nestrpljenjem iščekuju susret u kojem će pokušati pružiti snažan otpor renomiranom protivniku.

Nakon četiri odigrana kola Bosna zauzima posljednje, šesto mjesto B-grupe, ali trener Irfan Smajlagić i dalje vjeruje da njegovi momci još imaju šanse da se plasiraju u 16 najboljih ekipa Evrope.

Kako je istakao na pres-konferenciji održanoj u četvrtak, "Studenti" se moraju adaptirati na evropski tempo igranja utakmica.

"Takav način rada teško pada nekim igračima, ali kada to ispravimo i približimo se evropskim standardima rada, moći ćemo napraviti iskorak u vrhunskim takmičenjima'', kazao je Smajlagić.

Ulaz na spektakularni meč, gdje će svi ljubitelji rukometa moći uživati u igri bh. prvaka, ali i u igri zvijezda poput Arpada Šterbika, Lica Abala, Didierta Dinara, Jonasa Kallmana…, je besplatan.

Meč će suditi Taras Kouz i Viktor Zhoba (Ukrajina). Delegat je Marek Szajna (Poljska).