Treći po redu
44

U Sarajevu otvoren rukometni turnir za mlade "Više od igre"

Klix.ba
Sarajevo je danas po treći put domaćin Međunarodnog rukometnog turnira za mlade pod nazivom "Više od igre", koji se igra u periodu od 7. do 9. septembra u sportskim dvoranama Skenderija i Ramiz Salčin.

Organizator ovog turnira je Udruženje "Spiritus" iz Sarajeva uz suorganizaciju Rukometnog saveza Kantona Sarajevo.

Na turniru nastupa deset selekcija iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije: RK Borac Mtel (BiH), RK Lokomotiva (BiH), RK Čelik Junior (BiH), RK Sloboda (BiH), RK Dobova (SLO),RK Partizan (SRB), RK Crvena Zvezda (SRB), RK Balič - Metličić (HR), RK Zamet (HR), Selekcija Grada/Kantona Sarajeva (BiH).

Cilj turnira da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizuje kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva.

Turnir je svečano otvorio legendarni golman reprezentacije BiH Enid Tahirović, koji se prigodnim riječima obratio prisutnima u dvorani.

"Ovo je jedan odličan turnir koji pratim od kada postoji i mislim da iz godine u godinu raste i razvija se u najboljem smjeru, a tome svjedoči i porast broja ekipa sa osam na deset, te entuzijazam organizatora koji su već sad najavili takmičenja u ženskoj kategoriji, te muškoj U-15 kategoriji. Nadam se da će se rukometaši na ovom turniru boriti u fair-play duhu, i neka najbolji pobjedi", rekao je Tahirović.

Ispred organizatora ekipama i njihovim navijačima se obratio Dejan Radović, te zaželio dobrodošlicu i mnogo sreće svima na ovogodišnjem nastupu.