Pjesma i zastave
866

U Mostaru počelo slavlje, čeka se dolazak srebrnih hrvatskih rukometaša

G. Š.
Na igralištu u kampusu Univerziteta u Mostaru vlada prava slavljenička atmosfera uprkos kiši koja pada. Hiljade građana iz Mostara i okolnih mjesta okupilo se kako bi dočekalo hrvatske rukometaše koji su osvojili srebro na Evropskom prvenstvu.

Kako je predsjednik MRK Zrinjski Branislav Stojkić iz organizacije kazao za Klix.ba na dočeku se očekuje 15.000 posjetitelja.

Po njegovim riječima dolazak hrvatskih rukometaša iz Hercegovine koji su danas imali doček u Zagrebu očekuje se oko 20:30 sati. Spektakularni doček kako ističe pratit će mediji iz cijele regije zbog čega se akreditiralo više od 80 novinara.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

‘’Publiku će zabavljati mostarska grupa Deja Vu koja će nas sve zabavljati do kasno u noć’’, kaže Stojkić.

Najavljen je dolazak Igora Karačića, Marina Marića, Željka Muse, Davida Mandića, Marina Šege, Mateja Hrstića i Josipa Šarca koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a danas nastupaju za Hrvatsku.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Hrvatska rukometna reprezentacija je protiv Španije igrala finale Evropskog prvenstva u Štokholmu te porazom 22:20 ostala bez zlata.

To je prvo finale hrvatske reprezentacije nakon deset godina, a evropsko zlato jedino je koje je nedostajalo hrvatskim rukometašima.