Odbio PSG
3

Tahirović: Glava je rekla da je dosta rukometa

Piše: D. Brkić
Enid Tahirović
Enid Tahirović
Enid Tahirović, donedavni kapiten rukometne reprezentacije BiH, je novi uposlenik Rukometnog saveza BiH. Također, selektor seniorske reprezentacije BiH Dragan Marković dobio je novog pomoćnika u stručnom štabu.

No, nakon posljednje utakmice u dresu Göppingena Enid Tahirović je dobio ponudu za nastavak karijere.

"Prošle sedmice me je nazvao moj menadžer s kojim sam sarađivao posljednjih desetak godina i rekao kako ima ponudu PSG-a. Rekao mi je kako im se golman povrijedio i da mi nude ugovor do ljeta. No, nisam promijenio svoju odluku i ostao sam čvrsto pri stavu kako je utakmica s kraja 2012. godine bila moja posljednja. Glava je rekla da je dosta rukometa, došlo je do neke vrste zasićenja i već sam se okrenuo novim izazovima", kaže Enid Tahirović koji je u Tuzli gledao utakmicu Juniorske reprezentacije BiH i Reprezentacije TK.

Kaže kako je svoje dječačke snove ostvario i da može biti ponosan na svoju karijeru, pogotovo posljednjih desetak godina. Kao uposlenik Rukometnog saveza BiH učinit će sve da rukometu vrati stari sjaj.

"Imamo jednu veliku priliku na Svjetskom prvenstvu za juniore. Kao domaćini možemo napraviti mnogo, a siguran sam da imamo talentovanu generaciju juniora. Međutim, uslovi su otežavajući faktor, ali vjerujem kako ćemo i te poteškoće prevazići", kaže Tahirović.

On je svoju karijeru počeo u Radniku iz Bijeljine, nastavio je u Njemačkoj, pa potom u Željezničaru i sarajevskoj Bosni. Branio je za Kopar, Göppingen i HSV, a bio je dugogodišnji kapiten i reprezentativac BiH.