Okupljanje u nedjelju
42

Šuman skratio spisak bh. rukometaša: Imamo problema na krilnim pozicijama

Piše: N. K.
Bilal Šuman (Foto: H. M./Klix.ba)
Bilal Šuman (Foto: H. M./Klix.ba)
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine skratio je spisak igrača za prva dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Bjelorusije i Češke.

Osim što će zbog povrede ramena izostati lijevo krilo Alen Ovčina, sa šireg selektorovog spiska za ovu akciju otpali su još Mario Pavlak, Petar Jokanović, Mateo Rodin, Vedran Delić i Vladan Lončar.

Zbog suspenzije od dvije utakmice protiv Bjelorusije i Češke također neće igrati Vladimir Vranješ, a danas se povrijedio i Igor Mandić.

"Za Delića pokušavam provjeriti da li je sve u redu s njegovim papirima jer zbog izostanka Ovčine imamo problema na krilu, odnosno jedino je Nuić klasično krilo. Ukoliko bude potrebe možda ću morati na krilu koristiti nekog od srednjih bekova ili ćemo igrati s dva pivota. U nedjelju se okupljamo, a već u utorak putujemo za Minsk. Odmah poslije utakmice vraćamo se nazad i u subotu ćemo dočekati Češku. Imat ćemo sve ukupno samo tri ili četiri treninga", rekao je Šuman za Klix.ba.

Podsjetimo, Šuman je u nedavnom razgovoru za naš portal izjavio kako je razgovarao s Izetbegovićem te da se ime BiH ne smije ugasiti ni u jednom smislu.

Na Evropskom prvenstvo 2020. godine, koje će se u januaru održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, po prvi put će nastupiti 24 reprezentacije pa će se na Euro plasirati po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane.

Na spisku selektora Šumana su golmani: Benjamin Burić (Flensburg, Njemačka), Adi Ahmetović (Gračanica), Nebojša Grahovac (Charter, Francuska), Edin Tatar (Bern Muri, Švajcarska); krila: Tomislav Nuić (Besiktas, Turska), Srđan Predragović (Dusseldorf, Njemačka), Ibrahim Haseljić (Gorenje, Slovenija), Faruk Vražalić (CSM Bukurešt, Rumunija); pivoti: Senjamin Burić (Zagreb, Hrvatska), Elmir Građan (Rabotnički, Makedonija), Muhamed Toromanović (Gračanica); bekovi: Mirsad Terzić (Veszprem, Mađarska), Nikola Prce, Marko Panić (Azoty, Poljska), Marin Vegar (Steaua, Rumunija), Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska), Ivan Karačić (Maccabi Rishon, Izrael), Josip Perić (Gopingen, Njemačka), Dejan Malinović (Dobrogea, Rumunija), Mirko Herceg (Massy, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska).