Loša igra
20

Šuman nakon poraza od Bjelorusije: Ostaje žal, mogli smo mnogo bolje

Piše: A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Rukometna reperezenatcije BiH večeras nije uspjela ostvariti direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine s obzirom na to da su u tuzlanskom Mejdanu poraženi od selekcije Bjelorusije rezultatom 31:25.

Selektor naše reprezentacije Bilal Šuman smatra da je naša ekipa mogla mnogo bolje večeras.

"Baza odbrane koju čuvamo nije funkcionisala večeras. Podbacili smo u odbrani, a trebala nam je i pomoć golmana. Mislim da smo mogli mnogo bolje uraditi, jer smo tražili da baza odbrane, odnosno prekida, bude funkcionalna. Igrači su mogli mnogo više, bilo je previše promašenih zicera, tehničkih grešaka i to je rezultiralo rezultatom kakav jeste", istakao je Šuman.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Kako je kazao, sada ostaje žal za neiskorištenom šansom koja je mogla završiti posao te BiH plasirati na Evropsko prvenstvo.

"Imamo još jednu utakmicu i šansu, moramo se okrenuti tome i onda ćemo vidjeti kako će sve izgledati", dodao je selektor bh. reprezentacije.

Ibrahim Haseljić večeras je ostvario četiri pogotka.

"Na treninzima je izgledalo mnogo bolje, najprije što se tiče odbrane, ali i napda. Utakmica je bila puna uspona i padova, a ja čestitam selekciji Bjelorusije na pobjedi", istakao je Haseljić.

Naša selekcija večeras je bila oslabljena za Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiju zbog povreda.

Zmajevi kvalifikacije završavaju 16. juna u Ostravi protiv Češke, a Evropsko prvenstvo u rukometu će biti održano u januaru iduće godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.