Rukomet, EP
0

Slovenci opet prosuli prednost, Česi bolji od Mađara

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poljski rukometaši s prvog mjesta u skupini C odlaze u drugi krug Evropskog prvenstva u Austriji. U petak su u 3. kolu u završnici utakmice dostigli Slovence i izborili neodlučeni ishod (30-30).

Slovenija je već drugi put na ovom prvenstvu ispustila pobjedu koju je već imala u džepu. Protiv Njemačke su u 2. kolu u zadnjih deset minuta Slovenci ušli s vodstvom 30-25, da bi dvoboj završio 34-34, a protiv Poljaka su si dopustili još veći kiks.

Na ulasku u 55. minutu su poveli s 30-26, da bi ponovno dopustili suparniku da izvuče bod. Ta su četiri gola viška ujedno bila i najveća prednost koju je jedna momčad imala u ovoj utakmici. Poljaci će tako u novoformiranu skupinu II prenijeti tri, a Slovenci dva boda.

U sastavu Bogdana Wente u petak je najefikasniji bio Krzysztof Lijewski sa šest golova, dok je momčad hrvatskog trenera Zvonimira Serdarušića predvodio Luka Žvižej s devet pogodaka. Vrijedi istaknuti i 22 obrane Zagrebova golmana Gorazda Škofa.

Prolazak u drugi krug natjecanja izborila je i Češka koja je u izravnom okršaju za treće mjesto u skupini D pobijedila Mađarsku s 33-26. Česi su u prvom poluvremenu imali i četiri gola prednost, ali su na odmor ipak otišli samo s vodstvom 14-13. No, u nastavak su krenuli serijom 4-0 i više nisu dopuštali Mađarima da im se približe.

U češkoj su momčadi briljirali Filip Jicha s 14 i Jan Filip s 11 zgoditaka. Još su se samo trojica njihovih suigrača upisala na listu strijelaca. Kod Mađara je, pak, sa šest golova nejefikasniji bio Gabor Csaszar.

Rukomet, Europsko prvenstvo, 3. kolo:

Skupina C (Innsbruck)

Njemačka – Švedska 30-29

Slovenija – Poljska 30-30

Redoslijed: 1. Poljska 5, 2. Slovenija 4, 3. Njemačka 3, 4. Švedska 0

Skupina D (Wiener Neustadt)

Španjolska – Francuska 24-24

Češka – Mađarska 33-26

Redoslijed: 1. Španjolska 5, 2. Francuska 4, 3. Češka 2, 4. Mađarska 1

Novoformirana skupina II

Redoslijed: 1. Španjolska 3, 2. Poljska 3, 3. Francuska 3, 4. Slovenija 2, 5. Njemačka 1, 6. Češka 0