EP u rukometu
0

Francuzi i Španci bez pobjednika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrane su dvije utakmice 3. kola na Europskom rukometnom prvenstvu u Austriji. U derbiju grupe D Francuska i Španija su remizirali 24-24, dok je u grupi C Njemačka pobijedila Švedsku 30-29 i tako izborila prolazak u drugi krug.

Dramatičnu utakmicu puno preokreta odigrali su Francuzi i Španci u Wiener Neustadtu.

Bolje su startali Španci, vodili su od početka do kraja prvog poluvremena, najviše s dva razlike (u više navrata), da bi se na poluvrijeme otišlo s 10-10. U drugom dijelu Francuzi rade seriju 4-0 i prvo odlaze na 16-11, a potom dolaze i do najveće prednosti na utakmici 18-12 u 41. minuti.

Međutim, sastav Valera Rivere uspijeva se vratiti u utakmicu, pa čak i povesti golom Alberta Entrerriosa u 59. minuti utakmice. Konačan rezultat postavio je Guillaume Joli golom 23 sekunde prije kraja.

Neriješenim ishodom Španija je osigurala prvo mjesto u skupini, a Francuska ide dalje kao druga. Mađari i Česi će u izravnom dvoboju odlučiti trećeg putnika dalje.

U redovima Španije su najefikasniji bili Julen Aguinagalde i Juan Antonio Garcia sa šest postignutih golova, dok je Jose Hombrados obranio 12 udaraca. Kod “tricolora” je najbolji bio Nikola Karabatić s 5 golova, dok je Thierry Omeyer na vratima skupio devet odbrana.

Nijemci su do pobjede nad Šveđanima u Innsbrucku došli na krilima Holgera Glandorfa koji je zabio osam golova i Torstena Jansena, strijelca sedam golova. Zanimljivo je da su mreže mirovale posljednje tri minute i 23 sekunde, što zbog sjajnih intervencija golmana, što zbog pogrešaka na obje strane prilikom organizacije napada.

U redovima Švedske, koja natjecanje završava bez osvojenog boda, najbolji je bio Kim Andersson sa sedam postignutih golova.

Rukomet, Europsko prvenstvo, 3. kolo:

Grupa C

Njemačka – Švedska 30-29 Slovenija – Poljska (kasnije)

Tabela: 1. Poljska 4 (-1), 2. Slovenija 3 (-1), 3. Njemačka 3, 4. Švedska 0

Grupa D

Španija – Francuska 24-24 Mađarska – Češka (kasnije) Tabela: 1. Španjolska 5, 2. Francuska 4, 3. Mađarska 1 (-1), 4. Češka 0 (-1)