Bliži od Francuza
114

Selektor Srbije: Hrvati su naša braća, želimo im pomoći na putu u polufinale

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković vjeruje da njegova ekipa može pobijediti Francusku, a također je rekao da očekuje podršku od "braće Hrvata".

Srbijanski selektor je prije svega istakao da su Francuzi puno snažniji tim od njegovog, ali da imaju svoje mane koje se mogu iskoristiti.

"Nisam stekao utisak da su odigrali koliko im je potrebno protiv Švedske uprkos pobjedi na kraju. Imali su puno problema i realno, ne znam ni sam koliko su svjetlosnih godina ispred nas, ali imaju svoje slabosti. To smo vidjeli i pokušat ćemo to da pretvorimo u našu korist. Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže", rekao je Cvetković.

Nakon toga, Cvetković je rekao da će Srbi pokušati izmoriti Francusku te da će dati sve od sebe u meču koji se igra u ponedjeljak.

"Svi su svjesni naše jačine u odnosu na Francusku, a mi ćemo uraditi sve što je do nas kako bi spasili obraz. Ne bih imao ništa protiv da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je stvaralački i stvara emocije. Hrvatima će dobro doći da ih izmorimo. Želimo pružiti sve od sebe", završio je selektor Srbije.