|

Selektor Dragan Marković: Nijedne sekunde ne razmišljam o ostavci

Selektor Dragan Marković: Nijedne sekunde ne razmišljam o ostavci
0
Piše: N. Jamaković
11.4.2013. u 14:11
4
komentara
0

dijeljenja
Selektor Dragan Marković: Nijedne sekunde ne razmišljam o ostavci Dragan Marković (Foto: Klix.ba)
Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH ove je sedmice trebao zasjedati i razmatrati loše rezultate reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine. Sjednica je odgođena zbog toga što nije mogao biti osiguran kvorum, rekao je za Klix.ba predsjednik Saveza Zdravko Miličević.
Miličević je, međutim, za iduću sedmicu najavio sjednicu Predsjedništva Saveza, na kojoj bi trebala biti razmatrana ista tema. "Kao što sam rekao i prije nekoliko dana i sada ću reći da je još rano govoriti o tome hoće li biti pokrenuto pitanje smjene selektora Dragana Markovića, posebno nakon dobre igre koju je podmlađeni nacionalni tim pružio u Rusiji. U svakom slučaju, mi se moramo početi oslanjati na mlađe igrače", rekao je Miličević za Klix.ba.

Pozive za utakmice sa Rusijom nisu, između ostalih, dobili iskusni Vukašin Stojanović i Mirsad Terzić, a još je ranije bez poziva ostao golman velike Barcelone Danijel Šarić. Selektor Marković za Klix.ba, međutim, ističe da su svi oni još uvijek aktuelni kandidati za reprezentaciju.

"Nisu samo Terzić i Stojanović ostali bez poziva, nije pozvan ni golman Barcelone Šarić, a od njih zavisi hoće li opet igrati za reprezentaciju", istakao je Marković. On je dodao kako je BiH nakon baraža za Svjetsko prvenstvo sa Njemačkom u ove kvalifikacije ušla desetkovana jer je otišlo sedam igrača.

"Nakon toga sam morao kombinovati i imamo to što imamo. Možda sam mogao napraviti bolju selekciju, ali bez obzira na sve, nijedne sekunde ne razmišljam o ostavci", kazao je Marković.

U kvalifikacijama za EP bh. rukometna reprezentacija nakon četiri odigrana kola ima četiri poraza.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...