Rukometaši dočekuju Rusiju
4

Marković: Trebaju mi samo sto posto spremni igrači

Piše: N. Jamaković
Selektor seniorske rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković danas je na konferenciji za medije u Sarajevu najavio treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, koju naš tim u Grupi 7 igra protiv selekcije Rusije.
Dragan Marković (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prve dvije utakmice naš tim je izgubio protiv Austrije i Srbije, čime su šanse da se BiH plasira na Evropsko prvenstvo svedene na minimum. Za meč protiv Rusije selektor Marković ne računa na Terzića, Stojanovića, Panića...

"Terzić je pružao dobre, čak i odlične partije u nacionalnom timu, ali sam osjetio da je nezadovoljan u reprezentaciji pa sam odlučio da ga ne zovem. Stojanović ima određenih problema sa koljenom, ali i on sam je rekao da je došlo vrijeme za neke druge, mlađe igrače. Paniću je klub pravio probleme, a i on spominje neku povredu i meni je žao što ga nema. Međutim, meni kao selektoru trebaju samo oni igrači koji su sto posto spremni igrati u reprezentaciji i koji u tome ne gledaju lične interese. Igrači koje sam sada pozvao su prema mom mišljenju najbolji izbor", rekao je Marković.

Dodao je kako su se igrači već okupili i obavili dva treninga u okviru priprema za dvomeč sa Rusijom. Prvu utakmicu BiH i Rusija igraju u Visokom 4. aprila s početkom u 17 sati, a uzvrat je na rasporedu tri dana kasnije u Krasnodaru.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
"Okosnicu ruskog tima čine igrači iz Čehovskih Medveda, koji igraju u Ligi prvaka. Međutim, masivni su i spori u odbrani, što ćemo pokušati iskoristiti u brzim napadima. Momci će dati sve od sebe te očekujem podršku publike. Učinit ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat", zaključio je Marković.

Spisak pozvanih igrača za susret sa Rusijom:

Nebojša Grahovac (Chambery), Benjamin Burić (Borac), Damir Efendić (Bosna BHT), Mirko Mikić (Borac), Ajdin Bukva (Goražde), Duško Čelica (Al Shabab), Tarik Kasumović (HSV Götzenhain), Igor Mandić (Metalurg), Ivan Milas (Borac), Ivan Karačić (Brest Meškov), Boris Bečirović (PAUC), Kosta Savić (PAUC), Faruk Vražalić (Ademar Leon), Davor Kadić (Čelik), Vladimir Vranješ (Ademar Leon), Senjamin Burić (Borac) i Muhamed Toromanović (Wisla Plock).