Rukomet
23

Šarenac: U Vogošću ne idemo s bijelom zastavom

Klix.ba
Goran Šarenac
Goran Šarenac
Peto kolo rukometne Premijer lige BiH je pred nama, a najzanimljiviji duel se očekuje u Vogošći, gdje će RK Vogošća Poljine Hills dočekati sarajevsku Bosnu. Svojevrstan gradski derbi domaćin dočekuje na liderskoj poziciji sa osvojenih 10 bodova, dok Studenti imaju bod manje i nalaze se na trećem mjestu.

Bosna je u prvom kolu poražena u Prijedoru od istoimene ekipe, nakon čega je uvezala tri pobjede. Goran Šarenac, prvotimac sarajevske ekipe, ističe da su on i njegovi saigrači uprkos lošeg starta sezone pokazali kvalitet.

"Nismo posustali nakon nesretnog poraza od Prijedora. Štaviše, ekipa je pokazala karakter i uvezala tri važne pobjede, tako da moramo biti zadovoljni početkom sezone. Sigurno da ostale žal za tom prvom utakmicom u kojoj smo mogli izvući bolji rezultat, ali vjerujem da ćemo to nadoknaditi u nastavku prvenstva", izjavio je Šarenac.

Rođeni Sarajlija ulogu favorita u nadolazećem derbiju prepušta domaćoj ekipi.

"Očekujemo jako tešku utakmicu u petak. Vogošća je favorit, ali imamo i mi svoje adute kojima ćemo ovoj iskusoj ekipi pokušati pomrsiti račune i svakako da ni na ovo gostovanje ne idemo sa bijelom zastavom, već ćemo učiniti sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Svjesni smo snage našeg protivnika, ali kao i svaka druga ekipa i Vogošća ima svoje mane, a na nama je da ih iskoristimo. Vjerujem da, ukoliko se ispoštuje dogovor iz svlačionice, ni rezultat neće izostati. Ovim putem bih pozvao naše navijače da nas podrže u ovom duelu te da zajedno pokušamo iznenaditi vodeću ekipu prvenstva, a odlična atmosfera u ekipi je ono što nam daje pravo da se nadamo bodovima", rekao je prvotimac RK Bosna.

Šarenac igra na poziciji lijevog beka, a u Bosnu je došao pred početak tekuće sezone. On vjeruje da će se ove sezone njegov novi klub boriti za vrh tabele.

"Veoma sam zadovoljan ekipom općenito, ali i vlastitim igrama. Momci su me odlično prihvatili, kako na terenu, tako i van njega i sigurno da to olakšava put do našeg cilja. Klub Bosninog renomea uvijek ima visoke ambicije, pa je i nama jasno da je vrh tabele ono za šta se moramo boriti. Neće biti lako, s obzirom da je ove sezone liga veoma izjednačena, veliki broj ekipa cilja na završnicu prvenstva, ali mislim da ćemo imati razloga da se radujemo na kraju", završio je Šarenac, najbolji strijelac Studenata u dosadašnjem toku sezone.

Derbi susret između RK Vogošća Poljine Hills i RK Bosna Sarajevo je na rasporedu u petak, 7. oktobra, u dvorani "Amel Bečković" u Vogošći s početkom u 18:00 sati.