Rukomet
10

Rukometni SP: Francuska bez problema sa Egiptom, Švedska razbila Češku

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Svjetsko prvenstvo u rukometu danas je donijelo dan pauze za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u dvoranama u Kataru odigrano je šest utakmica u grupama C i D.

Slična sudbina kao sinoć naše rukometaše zadesila je večeras prvake Afrike Alžirce, koji su u duelu sa Islandom odigrali odlično prvo poluvrijeme, ali u nastavku stali, te upisali poraz rezultatom 32:24.

U grupi D viđene su dvije jako zanimljive utakmice u kojima su na kraju slavili Poljaci i Nijemci. I jedni i drugi ostvarili su pobjede samo sa jednim golom razlike. Poljska je porazila Argentinu 24:23, a Njemačka Rusiju 25:24.

Argentina je večeras u svojim redovima imala trojicu igrača sa po pet postignutih pogodaka, i to Pizarra, Sebastiana i Diega Simoneta. Na drugoj strani po pet puta u strijelce su se upisali Lijewski, Krajewski i Bartosz Jurecki. Golman Szmal upisao je 11 odbrana.

Najviše problema Rusima je zadavao Uwe Gensheimer sa devet postignutih pogodaka, dok se kod Rusa očekivano istakao Igropulo sa šest postignutih golova.

U grupi C Švedska je nakon Islanda razbila reprezentaciju Češke rezultatom 36:22, dok je Francuska bila bolja od Egipta 28:24. Petersen sa šest i Ostlund sa pet pogodaka bili su najefikasniji igrači Švedske, dok je Mattias na golu je odbanio 11 lopti, od čega dva sedmerca.

Francuska nije imala problema sa Egiptom pobijedivši rezultatom 28:24. Nikola Karabatić postigao je šest golova u timu Francuske, dok je na drugoj strani sa pet pogodaka najefikasniji bio Mohamed Amer.

Danska je opravdala ulogu apsolutnog favorita i sa 20 pogodaka razlike porazila Saudijsku Arabiju, 38:18.

Sutra je na rasporedu treće kolo u grupama A i B, a ljubitelji rukometa će imati priliku pogledati utakmice između Bjelorusije i Brazila, Španije i Čilea, Bosne i Hercegovine i Makedonije, Hrvatske i Irana, Slovenije i Katara te utakmicu između Austrije i Tunisa.

SP u Kataru, današnji rezultati u grupama C i D:

Argentina - Poljska 23:24 Island - Alžir 32:24 Njemačka - Rusija 27:26 Češka Republika - Švedska 22:36 Egipat - Francuska 24:28

Saudijska Arabija - Danska 18:38