Rukomet
161

Rukometna poslastica: Maglaj slavio u gostima kod Igmana

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U KSC Ilidža danas su se u okviru 5. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine pred nešto više od stotinu gledalaca sastali RK Igman i RK Maglaj. Slavili su gosti rezultatom 35:27.

U izuzetno dinamičnom prvom poluvremenu Maglajlije su sa klupe predvođeni Mahmutom Obralićem igrali čvrsto i odlučno, te su u prvih deset minuta uspostavili dominaciju.

Igman je pokušao sustizati, ali raspoloženi gosti su otišli na odmor sa sedam golova razlike. Predvođeni raspoloženim i teško savladivim Hadžihasićem koji je skupio 16 odbrana i razigranim i borbenim Čićkušićem, gosti su zapečatili sudbinu Igmana pri rezultatu 11:18

Drugo poluvrijeme je bilo u znaku razigranog tima iz Maglaja koji je do kraja utakmice čuvao i razvijao gol-razliku. Iz reda domaćih istakli su se Sadiković i Čorbo sa po četiri pogotka, ali i Braćković sa tri pogotka i tri isključenja, što je rezultiralo i jedinim crvenim kartonom.

Od gostujućih igrača važno je spomenuti Čičkušića sa 13 golova, Abdurahmanovića sa šest, te Ćosića sa pet postignutih golova, ali i Hadžihasića sa 20 odbrana (jedan sedmerac) za 45 minuta provedenih u igri.

Također važno je spomenuti i domaćeg golmana Čeklicu koji je u posljednjem dijelu drugog poluvremena zaustavio tri sedmerca, te sakupio desetak odbrana. Maglije su boljom igrom zasluženo slavile na Ilidži, gdje je konačan rezultat utakmice bio 35:27 u korist gostiju.

Maglaju je ovo četvrta pobjeda nakon pet odigranih utakmica u sezoni, a domaći su upisali svoj četvrti poraz.