Bolji od Španije za 3. mjesto
0

Rukometašima Hrvatske evropska bronza

Sarajevo-x.com
Rukometaši Hrvatske ipak do medalje u Srbiji (Foto: AFP)
Rukometaši Hrvatske ipak do medalje u Srbiji (Foto: AFP)
Hrvatski rukometaši su u utakmici za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Srbiji savladali Španiju rezultatom 31:27.

Nakon što je Hrvatska poražena u polufinalu EP-a od domaćina Srbije, a Španija od Danske, ove dvije reprezentacije borile su se u Beogradu danas za bronzu i najniže mjesto na postolju. Hrvati su već na otvaranju utakmice poveli s 2:0, a Španci se uspjeli vratiti nakon sedmeraca. Nakon pet minuta Kauboji su imali 4:1 vodstvo. Poslije deset minuta igre naši susjedi bili su na +3 (6:3). Držao je iskusni Igor Vori prednost svoje reprezentacije, piše portal SportSport.ba.

Na pet razlike su Hrvati otišli u 14. minuti, kada su vodili 9:4, a do odmora je Furija skoro poništila prednost Hrvatske. Prvih pola sata završeno je rezultatom 13:12.

Bilo je dosta neizvjesno na otvaranju drugog dijela, a onda su se Hrvati počeli rezultatski udaljavati. U 43. minuti su imali 22:17 u svoju korist. Opet su se Španci uspjeli vratiti, pa su u posljednjih pet minuta došli na -2. I kada su Španci mogli doći na gol prednosti, Mirko Alilović je odbranio sedmerac. Do kraja utakmice Vori, Čupić i Vuković su potvrdili treće mjesto Hrvatske. Kauboji su na kraju slavili sa 31:27.

Predvodili su ih Blaženko Lacković i Ivan Čupić sa po sedam golova, dok je Igor Vori postigao šest. Na drugoj strani Daniel Sarmiento je postigao sedam golova.

Utakmica za 3. mjesto EP-a:

Hrvatska - Španija 31:27 (13:12)