Svjetsko prvenstvo
69

Rukometaši Hrvatske nakon drame remizirali s Danskom, Srbija ostala bez četvrtfinala

N. K.
Danska - Hrvatska (Foto: EPA-EFE)
Rukometaši Danske i Hrvatske podijelili su bodove u Malmeu u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva odigravši neriješeno 32:32. Ovim rezultatom Hrvatska je ostala s izuzetno malim šansama za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Danci su u večerašnjem duelu poveli s 1:0 i to im je bilo jedino vodstvo u prvom poluvremenu. Hrvati su igrali odlično, a u dva navrata su imali i po četiri gola prednosti. Ipak, Danska se vratila kako se približavao kraj prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 16:15 za Hrvatsku.

Igrali su Hrvati i početkom drugog poluvremena dobro, vodili i tri gola razlike, a onda je uslijedio pad pa su Danci uspjeli napokon doći do vodstva. Uslijedila je dramatična završnica koja je na kraju okončana neriješenim rezultatom.

Egipat je prvi u grupi 4 sa šest bodova, Danska ima pet, a Bahrein četiri. Hrvatska je tek na četvrtoj poziciji s tri boda, dok su Belgija i SAD bez bodova.

Veliki preokret viđen je na utakmici između Norveške i Srbije. Srbija je odlično igrala u prvom poluvremenu i uoči odlaska na odmor imali su čak tri gola prednosti. Ipak, Norvežani dodaju gas u nastavku, popravili su igru u odbrani te preokrenuli rezultat za konačnu pobjedu rezultatom 31:28.

Norveška i Njemačka dijele prvo mjesto u ovoj grupi sa po tri pobjede, Nizozemska ima dvije, a Srbija tek jednu. Katar i Argentina su bez bodova.

Rezultati grupe 4:

SAD - Bahrein 27:32

Egipat - Belgija 33:28

Danska - Hrvatska 32:32

Tabela grupe 4:

Standings provided by Sofascore

Rezultati grupe 3:

Katar - Nizozemska 30:32

Njemačka - Argentina 39:19

Norveška - Srbija 31:28

Tabela grupe 3:

Standings provided by Sofascore