Rukomet
122

Rukometaši će imati veliku podršku u baražu: Bh. navijači kupili skoro sve ulaznice za meč u Švedskoj

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj igrat će protiv Švedske. Ulaznice za prvi meč koji će se 12. juna igrati u VIDA Areni u Växjöu, skoro su rasprodate , a pretpostavlja se da su ogroman broj kupili bh. navijači.

Karte su puštene u prodaju 31. marta u jutarnjim satima i u roku od 24 sata naši navijači su kupili sve ulaznice predviđene za goste, a brzina prodaje nastavljena i je i jučer, pa je jedna sekcija (H) ubrzo blokirana iz nama nepoznatih razloga.

"Mjesta za gostujuće, odnosno za bh. navijače su rasprodata, a ostalo je još samo nekih 50-ak ulaznica za mjesta gdje su predviđeni domaći navijači. Vodeći se dosadašnjim iskustvom, pretpostavljam da su gotovo sve ulaznice u 'našem' vlasništvu", kazao nam je Elmin Zeba, urednik magazina "Glas BiH" Saveza bh. udruženja u Švedskoj.

Zeba smatra da su i mjesta predviđena za navijače Švedske, uglavnom kupljena od naših navijača koji žive u ovoj skandinavskoj zemlji. VIDA Arena može primiti skoro 6 hiljada gledatelja, a nadamo se da će barem 3 hiljade ulaznica biti u vlasništvu bh. navijača.

Švedska je izraziti favorit u ovom meču, ali naši momci su prije dvije godine rušenjem Islanda u baražu za Svjetsko prvenstvo 2015. pokazali da mogu napraviti veliko iznenađenje. Uz veliku podršku navijača u Švedskoj, te uz podršku koju će naši momci imati tri dana kasnije u uzvratu u Bosni i Hercegovini, raste vjera u pozitivan ishod dvomeča.