Rukomet
41

Rukometaši Bosne posjetili štićenike Zavoda Pazarić

Klix.ba
Članovi Rukometnog kluba Bosna Sarajevo su danas išli u posjetu Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te su štićenicima tom prilikom uručili nekoliko majica u kojima će nastupati na sportskim takmičenjima.

Iz tabora Bosne su istakli da klub, kao najtrofejniji rukometni kolektiv u BiH, ima veliku društvenu odgovornost i da se njegovi članovi nastoje ponašati u skladu sa tom činjenicom.

Jane Cvetkovski, golman Studenata je oduševljen današnjim druženjem.

"Bilo nam je predivno družiti se sa ovim ljudima i uručiti im prigodne poklone. Zaista sam počašćen što sam imao priliku da provedem vrijeme sa ovako pozitivnim i veselim ljudima jer su i oni dio našeg društva i trebamo im osigurati učešće u svim segmentima života".

Ni Martino Kordić nije krio zadovoljstvo ovom posjetom.

"Super smo se proveli danas, štićenici Zavoda su nam definitivno uljepšali dan, a mislim da smo i mi njima jer smo napravili odličnu zabavu. Ovim putem želimo skrenuti pažnju javnosti na ovu ustanovu i istaći da su svi dobri ljudi dobrodošli ovdje i da će usrećiti kako sebe, tako i štićenike Zavoda ukoliko izdvoje nekoliko sati svog vremena i posjete ih".