Nogomet
569

Prvotimci Sarajeva volontirali u Narodnoj kuhinji Stari Grad Sarajevo

Klix.ba
Tetka Zilha imala je danas veliku pomoć u Narodnoj kuhinji Stari Grad Sarajevo.

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo Džemal Berberović, Samir Radovac i Matej Delač posjetili su Narodnu kuhinju, te su odradili čitavu jutarnju smjenu, pomažući osoblju kuhinje prilikom spremanja hrane, podijelivši korisnicima obroke, a za tetku Zilhu i njene saradnike imali su i prigodne poklone.

Narodna kuhinja broji 1.027 korisnika, a svaki dan osoblje i volonteri kuhinje ulažu velike napore kako bi za svakog korisnika obroci bili blagovremeno spremni, u čemu su im danas pomogli prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Naš klub pokazuje veliku društvenu odgovornost i mi smo se rado odazvali na ovu akciju. Uvijek je lijepo pomagati ljudima i nadam se da smo svojim prisustvom olakšali rad ovog kolektiva, te obradovali ljude", kazao je Samir Radovac, mladi prvotimac kluba s Koševa.

Voditeljica Narodne kuhinje, Zilha Šeta, koja u uz obrok uvijek daje i lijepu riječ svojim korisnicima, imala je samo riječi hvale za sarajevski klub i igrače.

"Hvala im na dolasku. Bili su nam od pomoći. Naša kuhinja je svaki dan otvorena za svakoga ko želi pomoći. Igračima želim puno sreće na narednim utakmicama", kazala je tetka Zilha.

Današnjom posjetom Narodnoj kuhinji grada Sarajeva, Bordo klub nastavio je sa društveno odgovornim aktivnostima, a sve projekte koje FK Sarajevo realizuje u zajednici možete vidjeti klikom na ovaj link, a za više informacija o Narodnoj kuhinji Stari Grad Sarajeva posjetite njihovu web stranicu.