Rukomet
0

Rukometaši Bosne poraženi u prvom meču Lige prvaka

Totalsport
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Rukometaši bh. prvaka Bosne BH Gas loše su počeli novu sezoni u evropskoj Ligi prvaka. Bolji od našeg prvaka bio je švicarski Schaffhausen koji je u Skenderiji slavio rezultatom 34-23.

Na samom početku utakmice se činilo kako će ovo biti lagana pobjeda izabranika Irfana Smajlagića. Studenti su odmah poveli sa 4-0, dok su gosti prvi gol postigli tek nakon deset minuta utakmice.

Gosti su do kraja poluvremena ipak uspjeli doći do poravnanja 14-14 i tim rezultatom se otišlo na odmor. Početkom drugog dijela utakmice Dissinger je donio prvo vodstvo gostima i nakon toga su za Studente kola krenulo nizbrdo.

Sredinom drugog poluvremena Schaffhausen pravi seriju 10-0 i riješava pitanje pobjednika utakmice. Najzaslužniji za pobjedu Švicaraca bio je golman reprezentacije Litvanije Vaskevicius koji je odbranio 18 udaraca Smajlagićevim igračima.

U redovima Bosne najefikasniji u današnjem porazu bio je Amir Čakić sa pet golova, a jedan manje postigao je Faruk Halilbegović. Uz golmana Vaskeviciusa kod Schaffhausena je najbolji bio Uršić koji je postigao osam golova.

Grupa A, 1. Kolo:

Barcelona – Chambery 28-25 Zagreb – Savehof 30-26

Bosna – Schaffhausen 23-34