Liga šest
0

Rukometaši Borca u Boriku savladali dobojsku Slogu

Piše: D. T.
( Foto G.Kec/Klix.ba)
Rukometaši Borca pobjedili su večeras u Banjoj Luci ekipu Sloge iz Doboja rezultatom 34-29 i na taj način se približili osvajanju titule prvaka BiH.

U utakmici 5. kola Lige 6, koja je odigrana u gotovo punoj dvorani Borik Borac je do novog trijumfa stigao tek u drugom dijelu meča.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, a gosti iz Doboja su na odmor otišli sa prednošću od 16-15. U otvaranju drugog perioda, Sloga je povela sa tri gola razlike, ali su igrači Borca uspjeli da stignu prednost.

Banjalučani su agresivnom igrom uspjeli da izjednače rezultat, a u 53. minuti na semaforu je bilo 28-25 za domaćina. Nakon toga, Borac prednost nije ispuštao i utakmicu je rutinski priveo kraju, sa konačnim rezultatom od pet golova razlike.

Najbolji u redovima domaćina bio je Trivundža sa 12 postignutih golova, dok je kod gostiju iz Doboja sedam golova dao Faruk Halibegović.

Večerašnja utakmica u dvorani Borik odigrana je pred više od 2.000 gledalaca, a navijači banjalučkog kluba tokom čitavog meča svojim ljubimcima pružali su sjajnu podršku.

U preostalim utakmicama pete runde Lige 6 sutra se sastaju Čelik i Bosna, odnosno Goražde i Izviđač, a oba duela su na programu u 20 sati.