Očekuju dobar rezultat
0

Rukometaši BiH u srijedu počinju kvalifikacije za SP

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom u Nikoziji protiv selekcije Kipra u srijedu počinje kvalifikacioni ciklus za svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Novoizabrani selektor Dragan Makrović na današanjoj pres-konferenciji u svom prvom obraćanju naglasio je da je preuzeo kvalitetnu reprezentaciju, koja može da ostvari dobar rezultat.

"Od igrača ću tražiti odgovornost, ozbiljnost, rad i borbenost na terenu. O selekciji Kipra imam dosta informacija od kolega. Mi nemamo pravo da potcijenimo bilo koga. Ako Kiprane ozbiljno shvatimo siguran sam da nećemo imati problema. Kvalitetnija smo reprezentacija, ali to ćemo morati potvrditi rezultatom", kazao Marković.

Današnjim dolaskom pivota Muhameda Toromanovića reprezentacija je kompletirana. Lakše povijeđeni Amir Čakić i Faruk Vražalić po mišljenju selektora bit će spremni za prvi susret s Kipranima koji je na rasporedu u srijedu u Nikoziji.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Revanš susret igrat će se 5. novembra u Goraždu.

U okviru Šeste kvalifikacione grupe najbolji bh. rukometaši još će igrati sa selekcijom Grčke (11. januara 2012. u Goraždu i 15. januara u Solunu).