Rukomet
0

Okupili se rukometaši BiH pred kvalifikacije u Španiji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu pred kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji.

Selektoru Draganu Markoviću, kojeg je prošle srijede na ovu dužnosti imenovao Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, javila se većina pozvanih igrača.

Ekipi će se večeras priključiti Enid Tahirović, Mirsad Terzić, Benjamin Burić i Senjamin Burić, a reprezentacija će u ponedjeljak biti kompletirana dolaskom pivota Muhameda Toromanovića.

Po riječima direktora reprezentacije Mirze Muzurovića, od prisutnih igrača lakše su povrijeđeni Amir Čakić i Faruk Vražalić, koji će danas obaviti ljekarske preglede.

U okviru Šeste kvalifikacione grupe najbolji bh. rukometaši će igrati protiv selekcija Kipra (2. novembra u Nikoziji i 5. novembra u Goraždu) i Grčke (11. novembra u Goraždu i 15. novembra u Solunu).

Planirano je da bh. reprezentativci do prvog susreta protiv Kipra obave tri treninga u dvoranama na Ilidži i Skenderiji. Put u Nikoziju planiran je u utorak u 12.00 sati.

Na spisku selektora Markovića nalaze se: Enid Tahirović, Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Amir Čakić, Vukašin Stojanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Damir Doborac, Adnan Harmandić, Ivan Karačić, Darko Martinović, Marko Panić, Dejan Malinović, Faruk Vražalić, Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.