Debakl bh. rukometaša
95

Rukometaši BiH se osramotili protiv Švicarske u pretposljednjoj provjeri uoči Evropskog prvenstva

E. K.
Švicarska - Bosna i Hercegovina (Foto: Screenshot)
Švicarska - Bosna i Hercegovina (Foto: Screenshot)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon jučerašnjeg teškog poraza od Argentine, doživjela još jedan neuspjeh na Yellow Cupu u Švicarskoj gdje smo poraženi od domaćina rezultatom 39:21.

Prva dva susreta u novoj godini su otkrila mnogo problema u igri našeg nacionalnog tima pred kojim je nastup na Evropskom prvenstvu u januaru gdje nas očekuju utakmice protiv Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Inače, naši domaćini su u utakmicu ušli veoma dobro te su od samog starta kontrolisali rezultat, a njihova prednost je u desetoj minuti iznosila plus četiri, bilo je 7:3. Rukometni reprezentativci BiH su nakon toga napravili mini seriju od 2:0 i smanjili prednost Švicaraca na 7:5 nakon čega su Švicarci uzvratili sa dva brza gola i ponovo došli na četiri gola prednosti, bilo je 9:5.

U 19. minuti su Švicarci prvi put došli na plus pet, 12:7, a prednost se u 25. minuti susreta "popela" na plus šest, 16:10 da bi se na poluvrijeme otišlo sa prednosti Švicaraca od četiri gola razlike, 18:14.

Švicarci su u 34. minuti došli do plus sedam, bilo je 22:15 nakon čega je Irfan Smajlagić tražio minutu odmora, no ni kratka pauza nije pomogla bh. rukometašima budući da je prednost domaće selekcija konstantno rasla pa su tako naši današnji protivnici u 43. minuti došli na plus deset, bilo je 27:17.

Tu se domaćini nisu zaustavili budući da su do kraja meča "do vrha" napunili mrežu bh. rukometaša i sasvim zasluženo došli do drugog trijumfa na ovom turniru.

Najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još jedan duel i to sutra protiv Rumunije u terminu od 14:00 sati.

Prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom. Sve utakmice u E grupi igrat će u Mannheimu.