Psihička golgota
163

Rukometaše Novog Pazara u Beogradu dočekalo skandalozno ponašanje Zvezdinih navijača

N. K.
Zvezdini navijači utakmicu posvetili zločincu Mladiću (Foto: Screenshot)
Zvezdini navijači utakmicu posvetili zločincu Mladiću (Foto: Screenshot)
Rukometaši Crvene zvezde pobijedili su u Beogradu, u 4. kolu srbijanske Superlige, ekipu Novog Pazara rezultatom 33:24, ali je ishod utakmice definitivno pao u drugi plan.

Naime, Pazarci su jučer prošli kroz pravu psihičku golgotu zbog skandaloznog ponašanja domaćih navijača koji su goste dočekali skandiranjem osuđenom ratnom zločinicu Ratku Mladiću te uvredljivima transparentima.


"Skandal na utakmici s RK Crvena zvezda. Huligani su 60 minuta vrijeđali rukometaše Novog Pazara na nacionalnoj osnovi. Ukoliko se ne pokrenu drastične mjere protiv delegata utakmice koji je na sve ovo šutio, upravni odbor će donijeti hitnu odluku o tome da li vrijedi nastaviti takmičenje tamo gdje se šovinizam i nacionalizam javno promovišu. Povici 'Ratko Mladić', 'Poturice', potom uvredljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive. Treba napomenuti korektnu utakmicu i zasluženu pobjedu Zvezde, ali ovakva atmosfera u kojoj se jedna ekipa sve vrijeme vrijeđa na nacionalnoj osnovi je sramota za rukomet u cjelini", poručili su iz RK Novi Pazar.

Navijači su u jednom trenutku podigli i transparent posvećen zločincu Mladiću.

Uvredljivi transparent na tribinama (Foto: Screenshot)
Uvredljivi transparent na tribinama (Foto: Screenshot)

"Zemljom ovom ime tvoje vječno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvijek ćemo se boriti", pisalo je na paroli uz koju su skandirali: "Ratko Mladić".

Inače, Zvezdi je jučer ovo bila prva pobjeda u sezoni i trenutno se nalazi na pretposljednjoj sedmoj poziciji Superlige, dok je Novi Pazar na petom mjestu s po jednom pobjedom i remijem uz dva poraza.