Rukomet
164

RK Bosna predstavio novog trenera Daniela Riđića: Želimo vratiti klub na staze stare slave

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Rukometni klub Bosna danas je predstavio novog trenera Daniela Riđića i njegovog pomoćnika Nermina Bašića, čiji je cilj da Studente vrate na put stare slave.

Na konferenciji za medije su se novinarima ovom prilikom obratili predsjednik kluba Mirza Alispahić, potpredsjednik Adnan Branković, novi trener Daniel Ridžić i njegov pomoćnik Nermin Bašić.

"Danas predstavljamo novog trenera Danijela Riđića koji je za svog pomoćnika izabrao Nermina Bašića. Kao što je poznato, Bašić je bivši rukometni reprezentativac BiH. Ambicije našeg kluba su se poklopile s ambicijama novog trenera, brzo smo dogovorili saradnju. Novi trener i njegov pomoćnik uživaju puno povjerenje Upravnog odbora RK Bosna. Oni su samo jedan u nizu poteza koje će klub napraviti u narednom periodu, a cilj je da stvorimo jaku i evropsku Bosnu", izjavio je Alispahić.

Riđić nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u Bosnu.

"Drago mi je što sam ponovo u ekipi RK Bosna, sada kao glavni trener. Želimo da Studenti budu ono što su bili nekada, da uradimo najbolji posao koji je moguć u ovom trenutku", rekao je Riđić.

Nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva, Bosna će dobiti pojačanja kojim želi napraviti dobar rezultat.

"Ekipu ne poznajem dovoljno dobro, ali znam da nam trebaju pojačanja na nekoliko pozicija. Pokušat ćemo izvući maksimum iz tri kola i utakmice kupa pa ćemo na pauzi uraditi analizu i vidjeti na kojim pozicijama trebamo igrače. Cilj Bosne je napad na duplu krunu", kazao je novi trener.

Potom se novinarima obratio i njegov pomoćnik Bašić.

"Ambicije nam se poklapaju, znamo gdje smo došli i o kakvom je kolektivu riječ. Ovdje sam osvojio dvije titule i nekoliko kupova, zadovoljstvo mi je što ću sada biti s druge strane terena. Nadam se da ćemo uz adekvatna pojačanja vratiti Bosnu na staze stare slave", istakao je Bašić.

Potpredsjednik kluba Adnan Branković je poručio da Studenti nastavljaju svoj napredak.

"Riđić i Bašić su dokaz da radimo na unapređenju Bosne nakon finansijske konsolidacije. Mi imamo velike ambicije, želimo titulu, kup i nastup u SEHA ligi, a u konačnici i u Ligi šampiona. Prioritet nam je da vratimo publiku na tribine", jasan je bio Branković.