Rukomet
157

RK Bosna predstavio novog predsjednika i potpredsjednika: Želimo vratiti publiku u dvoranu i igrati u SEHA ligi

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
RK Bosna je danas predstavio novog predsjednika i potpredsjednika, a to su Mirza Alispahić i Adnan Branković.

Novi predsjednik je Mirza Alispahić, direktor kompanije AC Quattro. Njegov osnovni cilj je da se Studenti što prije vrate u sam vrh bh. rukometa.

"Zahvaljujem se Upravnom odboru RK Bosna, kao i predsjedniku Skupštine, koji su me izabrali za novog direktora. Klub je opstao zahvaljujući trenutnoj upravi. Do kraja ove godine planiramo finansijski konsolidovati klub kako bi ostvario poziciju koja vodi u SEHA ligu i Evropu. Igrači su potisnuli svoj finansijski interes i kad je bilo najpotrebnije odigrali vrhunske utakmice, pokazali su kako se nosi dres Bosne. Pozivam institucije grada Sarajeva da RK Bosna prepoznaju kao brend te da ga zajedno pokušamo vratiti tamo gdje pripada", izjavio je Alispahić, direktor kompanije AC Quattro.

Njegov zamjenik će biti Adnan Branković, direktor kompanije PIN.B. On je istakao važnost povratka navijača u dvoranu, a najavio je i inicijativu čiji je cilj razvoj dvoranskih sportova.

"Zahvaljujem se na povjerenju, velika mi je čast i obaveza koju shvatam ozbiljno. Klubu nakon faze opstanka i finansijske konsolidacije slijedi faza razvoja kluba. Mi smo RK Bosna, najtrofejniji klub u BiH koji je brend i ima breme. Želimo vratiti našu rukometnu akademiju, jer su mladi generator razvoja. Cilj nam je vratiti povjerenje navijača i učiniti sve da se oni vrate u dvoranu. Pokrenut ćemo inicijativu i predložiti vladi strategiju za razvoj rukometa, ali i druge dvoranske sportove. Problemi se prevazilaze sistematski. Nadamo se da će Bosna za dvije godine igrati SEHA ligu te da će dvorane biti pune kao nekada", rekao je Branković.