|

RK Bosna i Udruženje oboljelih od multiple skleroze KS imaju isti cilj

RK Bosna i Udruženje oboljelih od multiple skleroze KS imaju isti cilj
7
Klix.ba
15.12.2015. u 14:32
0
komentara
7

dijeljenja
RK Bosna i Udruženje oboljelih od multiple skleroze KS imaju isti cilj
Rukometni klub Bosna Sarajevo, kao najuspješniji rukometni kolektiv u BiH, nastojeći poštovati snažnu društvenu odgovornost, nastavlja saradnju sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo.
Udruženje već 40 godina radi na podizanju svijesti javnosti o ovoj opakoj bolesti, dok njegovi članovi teže da budu punopravni članovi našeg društva, iako je diskriminacija oboljelih od multiple skleroze prisutna u našem svakodnevnom životu.

Sport je aktivnost koja je za osobe sa invaliditetom ponekad nužna terapijska nadopuna, te u skladu s tim, Rukometni klub Bosna, kroz svoje aktivnosti, želi da skrene pažnju javnosti na ovu bolest i probleme koje ona uzrokuje, što i jeste zajednički cilj Udruženja i Kluba.

Samim tim, prije nekoliko dana, potpredsjednik Upravnog Odbora Rukometnog kluba Bosna Rijad Kobilj i predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo Gordan Muzurović su potpisali dogovor o saradnji, koji podrazumijeva da će Bosna kroz svoje marketinške akcije upravo pokušati da podigne svijest društva o opakoj bolesti.

"Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo gospodin Muzurović ujedno je i predsjednik Skupštine RK Bosna, pa smo došli na ideju da ostvarimo saradnju, kojom ćemo mi kao klub koliko god možemo pomoći da se skrene pažnja javnosti i da se podigne svijest društva o ovoj opakoj bolesti. RK Bosna će se truditi da na što bolji način promoviše Udruženje i problematičnost bolesti kroz svoje marketinške akcije, a Udruženje će u nama imati pouzdanog partnera", izjavio je Rijad Kobilj, član UO RK Bosna Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.