Rukomet
0

Prezentirani projekti RS BiH i RK Bosna BH Gas

FENA
U organizaciji Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održan prvi od planiranih devet seminara za rukometne trenere koji rade sa omladinskim selekcijama.

Paralaleno sa edukativnim aktivnostima RS BiH, Rukometni klub Bosna BH Gas pokreće projekat "Volim rukomet", saopćeno je iz ovog kluba.

Tim povodom u Sportskoj dvorani Mojmiilo održana je press konferencija na kojoj su ispred organizatzora ovih projekata između ostalih govorili predsjednik Rukometnog saveza BiH Mirsad Sirćo i predsjednik RK Bosna BH Gas Muhamed Pilav.

"Cilj RS BiH je da ova edukacija trenera ima kontinuitet. Planirano je da tokom ove godine organiziramo devet seminara, a naredni će biti u Banja Luci 20. februara. Na kraju će svi polaznici imati ispit i oni koji polože dobiće licencu za rad sa omladinskim selekcijama", istakao je Sirćo.

Predsjednik aktualnog prvaka - RK Bosna BH Gas Muhamed Pilav predstavio je projekat "Volim rukomet".

"Planirano je da ovim projektom u Sarajevu okupimo barem 1.000 mladih rukometaša, a očekujemo da u narednom periodu ovu aktivnost proširimo i van našeg glavnog grada", kazao je Pilav.

On je naglasio da će projekat biti prezentiran i Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF), ta da oočekuje podršku čelnih ljudi evropskog rukometa.