Prijem u Vladi FBIH
0

Učešće naših klubova u elitnim takmičenjima je višestruko korisno

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i dopremijer i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac primili su danas predstavnike sarajevskog Rukometnog kluba “Bosna BH Gas”, na čelu s predsjednikom Muhamedom Pilavom.

Tokom susreta, održanog uoči sutrašnjeg meča za ulazak u osminu završnice Lige prvaka, kojeg će u Sarajevu rukometaši “Bosne” odigrati protiv rumunske “Constante”, razgovarano je o ukupnom stanju u sportu, posebno vrhunskom.

    Ocijenjeno je kako učešće naših predstavnika u elitnim takmičenjima, kao što je rukometna Liga prvaka, višestruko korisno. Osim što se na taj način promoviše Bosna i Hercegovina, uspjesi na međunarodnoj sceni doprinose omasovljenju sporta. To je, prije svega, bitno za rad s mladim generacijama, koje uzore nalaze u afirmiranim igračima, i sami se okrećući sportu.

  Sarajevski rukometaši već nekoliko godina učestvuju u Ligi prvaka i već  je to veliku uspjeh. Međutim, kako je danas kazano, uspjeh je tim veći što za sportske protivnike imaju bogate evropske klubove. Stoga je nužno i kod nas pronaći modele po kojima će u sport biti ulagano daleko više nego sada. Svoj interes u sponzoriranju klubova, posebno vrhunskih poput “Bosne”, trebaju naći velike kompanije. Jer, istaknuto je, takvo sponzorstvo ne treba posmatrati kao trošak, već dobru marketinšku investiciju.

  Čestitavši rukovodstvu i igračima “Bosne BH Gasa” na svim dosadašnjim uspjesima, premijer Mujezinović i dopremijer Grabovac zahvalili su na naporima koje ulažu u popularizaciju sporta i promociju naše zemlje. Ujedno, zaželjeli su im uspješan nastavak takmičenja u Ligi prvaka.