EP u rukometu
27

Pred nama je sjajan dan na Euru, Hrvatska i Srbija napadaju drugi krug

D. P.
Hrvati traže drugu pobjedu (Foto: T. S./Klix.ba)
Hrvati traže drugu pobjedu (Foto: T. S./Klix.ba)
Uzbuđenja na Evropskom rukometnom prvenstvu nastavljaju se i danas, a pred nama je nekoliko sjajnih utakmica i duela u kojima će nastupiti svi naši susjedi.

Rukometaši Hrvatske nakon spektakularne pobjede nad Španijom (39:29) vraćaju se danas na parkete. Hrvati će od 20:30 pod ulogom favorita dočekati duel s Austrijom i pobjeda bi Kauboje odvela u narednu fazu takmičenja.

Hrvati će ponovo igrati u SAP Areni u Mannheimu, gdje su smješteni i igraju rukometaši Bosne i Hercegovine, a duel od 20:30 možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba

U istoj ovoj grupi sastaju se još Rumunija i Španija, a pirinejska selekcija važi za velikog favorita i pod imperativom je pobjede nakon poraza od Hrvata.

U istom terminu od 20:30 na teren će i selekcija Srbije koja je u prvom kolu iznenađujuće osvojila bod protiv Islanda, no ima za čime da žali jer su izabranici Tonija Gerone prokockali dva gola prednosti u posljednjih 25 sekundi duela protiv Islanđana.

Srbi večeras u derbiju grupe igraju protiv Mađarske i eventualnom pobjedom zakoračit će u drugu fazu takmičenja.

U istoj grupi sastaju se još i Crna Gora - Island, a zanimljivo će biti i u grupi A gdje će snage odmjeriti Sjeverna Makedonija i Njemačka te Švicarska i Francuska.

Sve duele možete gledati u programu Arene Sport.

Raspored današnjeg programa:

Grupa A:

18:00 Švicarska - Francuska

20:30 Sjeverna Makedonija - Njemačka

Tabela:

Grupa B:

18:00 Rumunija - Španija

20:30 Hrvatska - Austrija

Tabela:

Grupa C:

18:00 Crna Gora - Island

20:30 Srbija - Mađarska

Tabela: