Rukomet
8

Poljska u četvrtfinalu rukometnog SP-a zaustavila Hrvatsku

Piše: A. D.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometaši Hrvatske poraženi su u današnjem četvrtfinalnom susretu protiv selekcije Poljske rezultatom 22:24.

Meč je pogotkom otvorio Michael Jurecki, a za prvo izjednačenje na utakmici u trećoj minuti pogodio je Bičanić. Inače tokom uvodnih deset minuta igralo se dosta tvrdo sa jakim, čvrstim odbranama, pa je publika u Dohi u prvoj trećini prvog poluvremena vidjela tek četiri pogotka.

Prvo vodstvo Kaubojima donio je Ivan Čupić u 12. minuti. U 18. minuti Poljska je povela 7:5 pogotkom Rojewskog. U narednih sedam minuta Poljaci su čuvali dva gola prednosti, a Hrvatska je na minus jedan došla u 25. minuti pogotkom Muse. Minut kasnije za novo izjednačenje pogodio je Kopljar.

U 29. minuti golom Jurkiewicza Poljska je ponovo došla u vodstvo. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 12:10 u korist Poljaka.

Na početku drugog poluvremena Hrvatska je napravila seriju 3:0 i prešla u vodstvo. U 37. minuti Domagoj Duvnjak Kaubojima je donio dva gola prednosti, a minut kasnije za plus tri pogodio je Horvat iz sedmerca.

Poljaci se u nastavku nisu predavali, a u 42. minuti Jurecki je pogodio za gol zaostatka. U 55. minuti Poljska dolazi do izjednačenja golom Jurkiewicza, a minut kasnije novo vodstvo Kaubojima donosi Horvat iz sedmerca.

U 58. minuti Poljska dolazi u vodstvo 23:22 golom Syprzaka. U narednom napadu Szmal je zaustavio šut Duvnjaka i Poljskoj donio napad za plus dva koji ipak nije iskorišten. U narednom napadu veliku grešku napravio je Čupić, a Jurkiewicz sve to kaznio pogotkom za 24:22. Štlek je potom šutirao za minus jedan, ali je odlično odbranio Szmal. Već tad je bilo jasno da je Poljska ide u polufinale.

SP u Kataru, četvrtfinale:

Hrvatska - Poljska 22:24 Katar - Njemačka 26:24