Jake mjere sigurnosti
0

Policijska pratnja za hrvatske rukometne navijače u Beogradu

FENA
Hrvatski navijači (Foto: AFP)
Hrvatski navijači (Foto: AFP)
Hrvatski rukometni navijači koji se kao takvi predstave na granici sa Srbijom imat će policijsku pratnju do dvorane u Beogradu u kojoj sutra u polufinalu Evropskog prvenstva igraju Hrvatska i Srbija, saznaje se u hrvatskom MUP-u.

"Ako navijači na granici kažu da idu na utakmicu, dobit će policijsku pratnju do dvorane i bit će im osigurano parkiralište koje će također čuvati policija", izjavila je glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić. Dodala je da će na granici sa Srbijom biti i četverica hrvatskih policajaca zaduženih za pomoć navijačima.

Kazala je da hrvatska i srbijanska policija sarađuju na najvišem nivou kako bi se spriječili napadi i neredi te osigurao miran dolazak i odlazak hrvatskih navijača iz Beograda. Nije mogla potvrditi podatak iz medija da će sutrašnju utakmicu osiguravati 5.000 policajaca.

Naglasila je da će se s hrvatske strane granice zapriječiti izlazak iz zemlje svakom navijaču kod kojeg se pronađu predmeti kojima se mogu nanijeti povrede.

U MUP-u kažu da nemaju informacija o mogućem masovnijem odlasku hrvatskih navijača u Beograd, posebno ne navijačkih grupa, kao što su proteklih dana pisali neki mediji najavljujući, naprimjer, pohod Bad Blue Boysa. No, s druge strane, i do MUP-a je došla potvrda da su turističke agencije otkazale aranžmane jer ne mogu garantirati sigurnost.

Srbijanski huligani napali su hrvatske navijače u utorak navečer nakon utakmice između Hrvatske i Francuske u Novom Sadu, no nakon utakmice između Mađarske i Hrvatske opet je bilo nereda u kojima su srbijanski navijači u noći sa srijede na četvrtak na parkiralištu novosadskoga hotela "Vigor" zapalili dva automobila hrvatskih registracija.

Glasnogovornik Evropske rukometne federacije (EHF) J.J. Rowland izjavio je danas da su zbog tih nereda razgovarali s predstavnicima Srpske rukometne federacije, srpskom policijom i zaštitarskim službama u beogradskoj Areni te da će se poduzeti dodatne sigurnosne mjere za polufinalne utakmice.