Rukomet
0

Općinski sud u Sarajevu obustavio postupak RK Neretva protiv Rukometnog saveza BiH

Piše: O. T.
Nakon što je RK Neretva uputio žalbu Rukometnom savezu zbog navodnih nepravilnosti u prošloj sezoni Prve lige Federacije BiH za žene i nije dobio rješenje, slučaj je nastavljen na Općinskom sudu u Sarajevu, a sud je 25. februara donio odluku da zabrani sve aktivnosti Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine u vezi sa takmičenjem Prvenstva BiH za sezonu 2015/2016, sve dok se ne donese odluka o žalbi RK Neretva.

Zatim je Rukometni savez BiH odbio žalbu na zasjedanju 1. marta. Međutim, tu Udruženje Građana Neretva, odnosno RK Neretva, nije stao i nastavio je sa žalbama Općinskom sudu u Sarajevu.

Rješenje Općinskog suda u Sarajevu
Rješenje Općinskog suda u Sarajevu

Iz Rukometnog saveza BiH danas je stiglo saopćenje da je sud donio odluku po kojoj se obustavlja postupak RK Neretva protiv RS BiH.

"Poštovani, dostavljamo Vam rješenje Općinskog Suda Sarajevo broj 650P52899415 Mo od 21.03.2016. godine kojim se obustavlja postupak koji je pokrenulo Udruženje Građana 'Neretva' Jablanica pred Općinskim sudom Sarajevo protiv RS BiH", navodi se u sapoćenju saveza, te se dodaje: "Rukometni savez Bosne i Hercegovine će poduzeti sve da jedino na sportski način i putem odigravanja utakmica u dvoranama u skladu sa pravilima igre bude jedini i isključiv način ostvarivanja sportskih ciljeva rukometnih klubova u Bosni i Hercegovini uključujući i ŽRK Neretva Jablanica, a ne putem administrativnih odluka."

Rješenje Općinskog suda u Sarajevu
Rješenje Općinskog suda u Sarajevu