Rukomet
17

OI, rukometaši: Hrvatska deklasirala Srbiju

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Novu briljantnu utakmicu na Olimpijskim igrama u Londonu odigrali su hrvatski rukometaši. U 2. kolu grupe B u Copper Boxu su deklasirali Srbiju s 31-23.

Uzvratili su time Srbima za poraz u polufinalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva i drugom pobjedom na turniru (nakon nedjeljne protiv Koreje) potvrdili da su spremni za veliki doseg u Londonu. Srbija je jedino vodstvo u današnjem dvoboju imala u sedmoj minuti (2-1), ali Golužini su izabranici uzvratili serijom 4-0 (po dva pogotka Duvnjaka i Štrleka) i krenuli u slamanje otpora evropskih viceprvaka.

Čuvala je Hrvatska prednost do poluvremena, a na odmor je otišla s plus četiri (13-9) u džepu. Poslije povratka iz svlačionica Srbi su malo zaprijetili. U nekoliko su navrata došli na samo dva pogotka zaostatka, posljednji put kod 19-17. Tada je na hrvatska vrata umjesto Mirka Alilovića stao Venio Losert i krenuo je uragan hrvatske reprezentacije. Hrvatski barjaktar na otvaranju Igara je bio sjajan na golu, a njegovi su suigrači kontranapadima “razbijali” suparnika. Prednost je rasla iz minute u minutu, sve do plus osam s koliko je na koncu i završila utakmica.

Osam je pogodaka za Hrvatsku (tri iz sedmeraca) ubilježio Ivan Čupić, po pet su dodali Manuel Štrlek i Igor Vori, a po četiri Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak koji je skupio i pet asistencija. Sjajni Losert je obranio osam od 14 udaraca (57 posto), a sedam je obrana upisao i Alilović. U srpskom je dresu sa šest golova najefikasniji bio Marko Vujin.

U 3. kolu hrvatske rukometaše u četvrtak (15.30 sati) očekuje dvoboj protiv Mađarske koja je danas s 22-19 pobijedila Južnu Koreju.

OI, rukometaši, grupa B, 2. kolo:

Hrvatska – Srbija 31-23 Mađarska – J. Koreja 22-19

Redoslijed: 1. Hrvatska 4 boda, 2. Španija 2 (-1), 3. Danska 2 (-1), 4. Mađarska 2, 5. J. Koreja 0, 6. Srbija 0  Grupa A:

Island – Tunis 32-22 Švedska – V. Britanija 41-19

Redoslijed: 1. Švedska 4, 2. Island 4, 3. Francuska 2 (-1), 4. Argentina 0 (-1), 5. Tunis 0, 6. V. Britanija 0