Rukomet
177

Najbolji bh. rukometaši odletjeli u Katar ispisati historiju

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u odličnoj atmosferi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, letom preko Istanbula, otputovali u Katar gdje će nastupiti na svjetskom prvenstvu.

Nakon priprema u Mostaru i Sarajevu selektor Dragan Marković je u Katar poveo 20 igrača. Kako su istakli, cilj im je napraviti dobar rezultat u prvoj utakmici, a priželjkuju plasman u drugi krug.

"Ova reprezentacija ima srčanost i borbenost i veliku dozu patriotizma da napravi nešto u rukometu. Atmosfera i timski duh je nešto što krasi ovu ekipu", kazao je trener Zuhdija Korkarić uoči puta.

Reprezentativac Alen Ovčina je poručio: "Odlučni smo da prođemo u drugi krug takmičenja. Dat ćemo sve od sebe, a dosad smo pokazali da možemo igrati i protiv jačih ekipa. Fizički smo spremni, nadam se da ćemo izdržati taj ritam".

U Kataru se prije početka SP-a od 6. do 9. januara igra pripremni turnir na kojem će učestvovati reprezentacije domaćina, BiH i Portugala. Potom od 9. januara naši momci idu na treći, finalni dio priprema za SP, a prvenstvo počinje 15 januara.

BiH je u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana, a prvu utakmicu igraju protiv Irana 16. januara.