Rukomet
50

Mladi rukometaši Radničkog "pregazili" konkurenciju na turniru u Požegi

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Mladi rukometaši Radničkog iz Goražda nižu uspjehe. Na turnirima u Požegi i Kreševu ostvarili su izuzetne rezultate. Osvojili su prvo mjesto i to na oba turnira u veoma jakoj konkurenciji.

"U Požegi smo učestvovali sa dječacima koji su 2001 godište i mlađi. Savladali smo ekipe iz Užica i ekipu domaćina Požege i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto. Po drugi put smo pozvani i na Božićni i Novogidišnji turnir u Kreševu gdje smo nastupali sa dječacima koji su 1998 godište. Ostvarili smo dvije pobjede i osvojili prvo mjesto. Ovo je za nas odličan rezultat i motiv da dalje napredujemo", kaže Haris Fidahić, trener Radničkog.

RK Radnički je klub sa jednom od najboljih rukometnih škola u BIH. U ekipi su zadovoljni igrom koja je donijela mnogo lijepih rukometnih poteza ali i odličnom odbranom golmana Belmina Bečića.

"Mladi Belmin Bečić koji je dvije godine mlađi od svoje konkurencije proglašen je za najboljeg golmana turnira i to nam je dodatna satisfakcija i pokazatelj da se radi kvalitetno sa mladim igračima", ističe Fidahić.