Nogomet
223

Adnan Hrelja: Dobar dojam iz jesenjeg dijela prvenstva ne smijemo pokvariti na proljeće

Piše: D. B.
Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja se nakon priprema u Makarskoj vraćaju u BiH gdje će se kratko zadržati, a onda otputovati u Antaliju na završni dio pripremnog ciklusa za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. O aktivnostima i ambicijama ekipe razgovarali smo s nogometašem Adnanom Hreljom.

Mladost je doživjela dosta promjena nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva, nekoliko igrača je napustilo klub, ali su stigla i pojačanja. Edin Husić, Anel Salković, Arnel Delić, Šerif Hasić, Anel Čurić, Ajdin Čelebić i Goran Čokorilo su napustili ekipu, a priključili su se Kenan Muslimović, Adnan Hodžić, Armin Pašagić, Igor Poček, Pavle Sušić, Franko Lalić i Nemanja Hasanović.

Hrelja je rekao da su novi igrači dovedeni planski, kako bi ekipa bila još jača nego jesenas.

"Igrači koji su stigli prije svega moraju dokazati da su pojačanja. Stručni štab je doveo nogometaši za pozicije na kojima smo deficitarni. Radi se uglavnom o mlađim momcima koji su prihvaćeni i vjerujem da će opravdati povjerenje", izjavio je Hrelja.

Mladost se pripremala u Kaknju, a potom i u Makarskoj. Odigrala je i nekoliko utakmica, a sada slijedi put u Antaliju na završni dio priprema.

"Pripreme teku veoma dobro, prvi dio smo odradili u Kaknju, a onda smo obavili sedmodnevne pripreme u Makarskoj. Koncentrisali smo se na fizičku spremu, a u Antaliji ćemo više raditi na taktici i uigravanju ekipe. U Visokom smo pobijedili Slaviju 3:0, a s visočkom Bosnom smo odigrali 1:1. U Makarskoj smo od Zmaja poraženi 1:2, a od Imotskog 0:2. Čapljinu smo dobili 3:1 i tako završili ovaj dio priprema. Rezultat nije u prvom planu, igrali smo u kombinovanom sastavu i svi su igrači dobili priliku. Teški i naporni treninzi su ostavili posljedice. Slijede nam pripreme u Antaliji, gdje putujemo u ponedjeljak. Tamo ćemo odigrati četiri pripremne utakmice", rekao je nogometaš Mladosti.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je tokom jesenjeg dijela prvenstva igrala sasvim dobro te završila na osmom mjestu sa 26 bodova. Cilj je zadržati kontinuitet i osigurati opstanak.

"Jesenas smo napravili puno više nego smo očekivali, pa je opstanak u ligi sada veoma blizu. Upravo je to bio naš glavni cilj. Mislim da smo uz Slobodu glavni hit prvenstva, ali dobar dojam ne smijemo pokvariti na proljeće. Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo svoju poziciju i eventualno zauzmemo bolje mjesto na tabeli. Želja nam je i da odemo što dalje u Kupu BiH", kazao je Hrelja.

Na proljeće će se voditi velika bitka za šampionsku titulu.

"Tri-četiri kluba su se izdvojila, a Sloboda je pravi hit. Oni imaju dobre šanse da zadrže prvo mjesto, ali će Zrinjski i Sarajevo biti ozbiljni konkurenti jer imaju kvalitetne ekipe", smatra dvadesetdvogodišnji krilni igrač Mladosti.

Hrelja je dijete Sarajeva, ali u ovom klubu baš i nije dobio pravu priliku. Prešao je u Mladost i dokazao svoj kvalitet. Također, Mladost je osvojila decembarski turnir odigran u čast Asima Ferhatovića Haseta, a Adnan je proglašen najboljim igračem. Sarajevo se nije proslavilo.

"Ovo je peti turnir za mene, ali prvi na kojem nisam igrao u dresu FK Sarajevo. Mladost je došla kao totalna nepoznanica i osvojila turnir. Ja sam proglašen najboljim igračem, ali zahvaljujući ekipi koja je igrala zaista dobro. S druge strane, Sarajevo je na turniru dalo šansu mladim igračima, što nije loše, ali s obzirom na činjenicu da se radi o turniru u čast legende kluba, trebali su igrati iskusniji. Rezultati nisu bili primjereni klubu kao što je Sarajevo", završio je Hrelja.