Nogomet
0

Nova pojačanja u redovima Mladosti

Klix.ba
U posljednjih nekoliko dana ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja angažirala je četiri nova pojačanja, saopštili su iz kluba.

Ugovor sa premijerligašem iz Doboja potpisao je 21-godišnji Mirza Mujčić koji je u prošlosti nastupao za švedske ekipe Gais i Utsiktens, te norveški Mjolner. Mirza igra na pozicijama štopera i lijevog beka i ubilježio je 12 nastupa za omladinske reprezentativne selekcije Švedske (U18 i U19).

Novi član Mladosti postao je i napadač Ajdin Dželo (20), dojučerašnji igrač Rudara iz Kaknja.

Ofanzivni veznjak Dženis Šuman (19) koji je sa ekipom Mladosti od prozivke, također je potpisao ugovor do kraja sezone. Dženis je prošao omladinske kategorije Sarajeva, a posljednji angažman imao je u juniorskoj ekipi italijanske Vicenze.

Najbolji igrač prvog dijela sezone u Prvoj Federalnoj ligi BiH, Adnan Hodžić (25) potpisao je ugovor na 18 mjeseci. Adnan dolazi iz visočke Bosne i u petnaest nastupa u Prvoj ligi FBiH postigao je osam golova. Igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera. U prošlosti je nosio dres i austrijskog Aberseea.

Golman Franko Lalić (24) je također novi igrač Mladosti. Lalić je posljednju sezonu proveo u litvanskom Granitasu gdje se nije puno naigrao, a branio je još za Sesvete, Polet, Nur, Dinamo Odranski i Stinatz.

''Sa Edinom Husićem smo sporazumno raskinuli ugovor dok smo Hasića i Delića ustupili našem starijem bratu Rudaru. Oni će zajedno sa našim bivšim igračima Salkovićem, Čelebićem i Kulovićem nositi zeleno-crni dres u drugom dijelu sezone'', kazao je sportski direktor kluba Enes Bistrivoda.

Klub iz Doboja ranije su pojačali Igor Poček (Mogren), Armin Pašagić (Malmo) i Zvonimir Pavlović (Opuzen). Iz tabora Mladosti kažu da lista pojačanja još uvijek nije zaključena, jer postoji mogućnost da se na pripremama u Makarskoj ekipi pridruži još neko novo ime.

Seniorski tim Mladosti će zajedno sa juniorima i kadetima u četvrtak 28. januara na sedmodnevne pripreme u Makarsku gdje će odigrati dva kontrolna meča, a po povratku iz Makarske i susret sa Čapljinom. Potom će od 8. do 20. februara boraviti u Antaliji (Turska) gdje će obaviti finalne pripreme pred nastavak sezone.