Rukomet
13

Marković: U našoj grupi nema favorita, možemo se nositi s Portugalom

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će protiv selekcije Portugala igrati drugi meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru, u okviru kvalifikacijske grupe 5.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Izabranici selektora Dragana Markovića u prvom kolu pobijedili su selekciju Estonije sa 29:26 i sada dijele prvo mjesto na tabeli sa selekcijom Latvije koja je u prvom meču bila bolja od Portugala.

Marković je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je pobjeda protiv Estonaca već pala u zaborav, te da je cijela ekipa odmah usmjerila misli i energiju ka sutrašnjem susretu protiv Portugala.

"Portugalci su izgubili kući od Latvije, a dobio sam informaciju da nisu igrali u punom sastavu. Mene ti detalji puno ne zanimaju. Interesuje me samo igra i pobjeda reprezentacije BiH. Vjerujem da smo spremni za meč protiv Portugala", naglasio je Marković.

Selektor BiH vjeruje da je kvalifikaciona grupa izjednačena i da ''svak svakog može pobijediti''.

Dragan Marković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Istaknuo je da će se BiH u narednom periodu pojačati s još nekoliko igrača, ali da, ipak, ne želi nikoga izdvajati kao favorita grupe.

Susret BiH - Portugal igrat će se u nedjelju, 3. novembra, u dvorani ''Ramiz Salčin'' u Sarajevu, s početkom u 17 sati. Stručni štab bh. tima pozvao je sarajevsku publiku da podrži svoj tim u susretu protiv snažnog protivnika.

Poslije tog meča uslijedit će pauza, a kvalifikacije se nastavljaju u januaru sljedeće godine.

Tabela grupe 5:

  1. Bosna i Hercegovina 1 1 0 0 29:26 2
  2. Latvija 1 1 0 0 29:26 2
  3. Portugal 1 0 0 1 26:29 0
  1. Estonija 1 0 0 1 26:29 0

Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu.